Buletin de presă, 24 septembrie 2022 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 23.09.2022, ora 22.12, Secția Urbană de Poliție Burdujeni a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie de 21 de ani, cu privire la faptul că tatăl său a agresat-o pe mama sa.
La fața locului s-au deplasat lucrătorii de politie din cadrul Secției de Poliție Burdujeni care au identificat apelanta și părinții acesteia.
Din discuțiile purtate cu apelanta a rezultat faptul că tatăl, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice a provocat scandal apoi, a lovit-o pe mama sa. De asemenea, bărbatul a lovit-o cu palma în zona spatelui și pe apelantă, fără a-i fi provocate leziuni fizice.
La UPU Suceava, s-a deplasat o patrulă din cadrul Poliției Mun. Suceava care a întocmit formularul de evaluare a riscului, privind pe cele două femei, iar prin prisma răspunsurilor oferite a rezultat faptul că în cauză există risc iminent, pentru emiterea unui ordin de protecție provizoriu.
S-a emis ordinul de protecție provizoriu împotriva bărbatului pe o perioada de 5 zile.
A fost întocmit proces-verbal de constatare, cercetările în cauză urmând a fi continuate de către lucrători din cadrul Compartimentului de Proximitate pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, faptă prev. şi ped. de art. 199 alin. 1 din Cod Penal, rap. la lovire și alte violențe, prev. de art. 193 alin. 1, din C. Pen., cauza urmând a fi soluționată procedural.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 23.09.2022, ora 17.55, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin apel la S.N.U.A.U. 112 despre faptul că pe raza comunei Iacobeni, județul Suceava a avut loc un accident rutier.
S-a stabilit că un bărbat, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 17, în afara localității Mestecăniș, comuna Iacobeni, judetul Suceava, a piedut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a șoferului autoturismului.
Conducătorii autovehiculelor au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, aceștia fiind conduși la Spitalul municipal Vatra Dornei și C-lung Moldovenesc pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de ,,vătămarea corporală din culpă”, prev. de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul penal, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 23.09.2022, în jurul orei 18:00 lucrătorii din cadrul Poliției Orașului Cajvana în timp ce acționau pe raza orașului Cajvana, județul Suceava pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, au oprit pentru control un autovehicul care se deplasa D.J. 178 D pe raza or. Cajvana, având direcția de deplasare dinspre comuna Todirești spre centrul orașului Cajvana, județul Suceava.
A fost identificat conducătorul vehiculului în persoana unui bărbat domiciliat în orașul Cajvana, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, aspect rezultat și din interogarea bazelor de date ale Poliției Române.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. de art. 335 alin. 1 din Codul penal.
Mai nouă Mai veche