Buletin de presă, 9 septembrie 2022 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 08.09.2019, ora 16.31, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că pe Str. Aleea Dumbrăvii din Mun. Suceava, s-a produs un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane.
Echipa operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava s-a deplasat la faţa locului a identificat doar unul dintre autovehiculele implicate în accidentul rutier, celălalt conducător părăsind locul producerii accidentului.
În baza informaţiilor obţinute, polițiștii au identificat autoutilitara implicată în accidentul rutier, în curtea unui imobil pe str. Aleea Dumbrăvii, iar pe conducătorul acesteia de 40 ani din mun. Suceava, în proximitatea străzii Aleea Dumbrăvii.
S-a stabilit că la data de 08.09.2022, în jurul orei 16.20, un tânăr de 21 ani, din com. Putna, a condus autoturismul pe str. Aleea Dumbrăvii dinspre str. Gheorghe Doja, a inițiat o manevră de întoarcere, moment în care a fost acroșat de autoutilitara condusă de către bărbatul de 40 ani, din mun. Suceava. Ulterior, șoferul de 40 de ani a părăsit locul producerii accidentului, fiind identificat de către poliţiști.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei pasagere din autoturism, respectiv o femeie de 50 ani, din mun. Suceava.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,77 mg/l în aerul expirat.
Ambii conducători auto au fost conduși la Spitalul Județean, procedându-se şi la recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de: „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” şi „părăsirea locului accidentului”.


La data de 08.09.2022, ora 18.55, un tânăr de 21 ani, din orașul Liteni, în timp ce se deplasa la volanul autoturismului din direcția loc. Verești înspre loc. Stamate, a surprins și acroșat pe o minoră de 5 ani, din com. Verești, care a traversat strada în alergare, prin loc nepermis, aceasta din urmă suferind leziuni corporale.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 08.09.2022, în jurul orei 18.45, un bărbat de 44 ani, a condus autoturismul pe str. Oborului din comuna Șcheia, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului în vârstă de 44 ani.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, în aplicarea prevederilor art. 190 C.p.p. fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă” și ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Acțiune pentru creșeterea gradului de siguranță rutieră efectuată în sistem integrat de polițiștii din Rădăuți și Vicovu de Sus

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră înregistraţi în ultima perioadă la nivelul zonei de competență a Poliției orașului Vicovu de Sus și a comunelor arondate, pentru prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală şi contravenţională, prevenirea accidentelor de circulație și asigurarea vizibilităţii elementului poliţienesc în mediul stradal în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, în data de 08.09.2022, în intervalul orar 15.00 – 22.00, pe raza orașului Vicovu de Sus și a comunelor arondate, a fost organizată o acţiune pentru prevenirea şi combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi a depăşirilor neregulamentare de către participanţii la traficul rutier precum și a conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe, la care au participat poliţişti din cadrul Poliție orașului Vicovu de Sus și a Poliției Municipiului Rădăuți.
S-a acționat în filtre fixe cu efective mărite cât și prin oprirea din mișcare a autovehiculelor care circulau din sens opus pe principalele artere de circulație cu risc accidentogen ridicat cât și pe străzile secundare din zonele menționate anterior.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.125 lei.
De asemenea au fost reținute și 6 permise de conducere, dintre care 4 pentru consum de băuturi alcoolice.
Totodată au fost reținute și 7 certificate de înmatriculare și 2 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 08.09.2022, ora 11.30, polițiștii unei patrule din cadrul Biroului Ordine Publică – Poliția Municipiului Suceava, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pe raza municipiului Suceava, pe direcția de mers dinspre str. Calea Obcinilor spre Bld. George Enescu au observat un autoturism a trecut pe culoarea galbenă la semaforul electric aflat în funcțiune la o trecere de pietoni.
S-a procedat la oprirea regulamentară a autoturismului, stabilindu-se că la volan se afla un tânăr de 22 ani, din oraș Dolhasca.
În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat faptul că șoferul figura cu permisul de conducere reținut.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat”. Șoferul a fost sancționat și cu amendă în valoare de 580 lei conform OUG195/2002.


La 08.09.2022, ora 19.50, în cadrul acțiunii tip Blitz, polițiștii din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei, au oprit in trafic un autoturism care circula pe D.N. 18 pe direcția Cârlibaba-Iacobeni, pe raza comunei Ciocănești. La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 18 ani, din comuna Ciocănești, care a declarat că nu posedă permis de conducere, iar mașina este a mamei sale.
Întrucât conducătorul autoturismului nu a putut prezenta la controlul documentelor permisul de conducere, s-a procedat la verificarea acestuia în bazele de date, rezultând faptul că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere vehicul fără permis” și „încredințarea unui vehicul pentru al conduce pe drumul public unei persoane despre care știe că nu are permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche