Regina Elisabeta a murit, joi seară, la 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a, cel mai faimos monarh din lume, a murit joi, la vârsta de 96 de ani, în Castelul Balmoral din Scoţia, alături de familia sa şi de fiul său, prinţul Charles, care i-a succedat automat.

''Regina a murit liniştită la Balmoral în această după-amiază. Regele şi regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine'', a precizat Palatul Buckingham într-un comunicat, preluat de Reuter, un anunţ primit cu mare emoţie în Marea Britanie, unde Elisabeta a II-a era foarte populară.

Drapelul britanic a fost coborât în bernă joi, la Palatul Buckingham - unde s-au strâns sute de persoane - în momentul anunţului morţii reginei Elisabeta a II-a.

Charles, prinţ de Wales, a devenit regele Marii Britanii.


''Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristeţe pentru mine şi pentru toţi membrii familiei mele.
Plângem profund trecerea în nefiinţă a unei Suverane preţuite şi a unei Mame foarte iubite. Ştiu că pierderea ei va fi profund resimţită în întreaga ţară, în Regate şi în Commonwealth, precum şi de nenumărate persoane din întreaga lume.
În această perioadă de doliu şi de schimbare, familia mea şi cu mine vom fi mângâiaţi şi susţinuţi de de respectul şi de afecţiunea profundă pe care i-o purtam Reginei"

Casa Regalăa României: Am aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veşnice a Reginei Elisabeta a II-a

Familia Regală şi-a exprimat joi "marea durere" la vestea trecerii la cele veşnice a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

"Majestatea Sa Margareta a României şi Alteţa Sa Regală Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veşnice a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord", a transmis, joi seară, Biroul de Presă al Majestăţii Sale Custodele Coroanei.
Mai nouă Mai veche