Consumul de înghețată a început să crească din nou după pandemie

Piaţa de îngheţată, o categorie unde vânzările sunt depen­den­te în mare măsură de vreme, dă semne de revenire după ce pandemia şi-a pus am­prenta pe piaţa estimată la circa 200 mil. euro.

Pro­ducţia de îngheţată a României s-a situat în 2021 la 33,7 milioane de litri cu o valoare de 73 de milioane de euro, iar în ultimii ani a fost în scădere, conform unei analize recente a ZF pe baza datelor Eurostat.

„Pentru primele şase luni din 2022 evoluţia pieţei a depăşit aşteptările. Încă din perioada de planificare am anticipat o revenire a categoriei după perioada de pandemie, însă dezvoltarea categoriei a depăşit aşteptările noastre cu atât mai mult cu cât evoluţia preţurilor la energie şi utilităţi, dar şi inflaţia generală din sistem nu anunţau dezvoltări pozitive“, a spus Ionuţ Ilie, general manager ice cream Unilever South Central Europe, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de îngheţată.

Unilever deţine şi producătorul de îngheţată Betty Ice din Suceava, dar are şi branduri interna­ţio­nale în portofoliu precum Carte D’Or, Magnum, Cornetto sau Ben & Jerry.

Ionuț Ilie a a­dăugat că surpriza plăcuta a fost că, cel puţin până la acest moment, comporta­mentul de cum­pă­rare nu a avut de suferit chiar dacă piaţa a fost relativ reţinută vizavi de momentul deschiderii sezonului.

„Cumpărătorul mediu asociază ideea de produs nou cu aceea de creştere de preţ, astfel că refugierea în zona brandurilor consacrate apare firesc ca o reîntoarcere la normalitate“.
Mai nouă Mai veche