Proiectul Park(ing) Day for Fitness, la Suceava

Park(ing) Day for Fitness este un concept de eveniment de două zile care se bazează pe Ziua mondială Park(ing) inventată de Rebar Studio din San Francisco. Acum aceasta are loc în întreaga lume în fiecare a treia vineri din septembrie. În timpul zilei Park(ing), locurile de parcare sunt transformate în locuri publice temporare, fie că este vorba de parcuri, zone sociale, zone de expoziție sau orice ar vrea organizatorii să promoveze.

Park(ing) Day for Fitness se bazează pe practicile și orientările existente furnizate de Rebar, adăugând un element de noutate al unui eveniment de o zi cu mai multe sporturi pentru a oferi activități care promovează stiluri de viață activă și implică publicul.

Evenimentele Park(ing) Day for Fitness vor avea loc în a treia săptămână a lunii septembrie (16-22 septembrie) în România, Bulgaria, Franța, Austria, Olanda și Polonia.

Pentru țara noastră evenimentul principal – Flaghsip event va avea loc pe 16 septembrie la Suceava pe platoul Cetății de Scaun între orele 13-18 și pe 17 septembrie la Mitocul Dragomirnei la Centrul de echitație. În ambele zile evenimentele flaghip event Park(ing) Day for Fitness vor precede activitățile de alergare din cadrul Maratonului Cetății al celor de la Salvați Copiii Suceava. Activitățile sportive vor consta în jocuri dinamice și distractive, fitness-aerobic, tir cu arcul.

De asemenea vor mai avea loc 15 evenimente numite P-Spot în diverse locații din Suceava, Rădăuți, Gura Humorului, Ilișești, Iași și Oltenița în care pentru câteva ore locurile de parcare vor deveni spații de mișcare pentru populație, îndeosebi pentru tineri.

Park(ing) Day for Fitness este un proiect Erasmus + cofinanțat de Uniunea Europeană, coordonat internațional de BGBeactive Bulgaria având coordonator național Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava. În vederea bunei desfășurări a evenimentelor s-a constituit un parteneriat național la care au aderat Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava, Colegiul Tehnic Petru Mușat Suceava, Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava, Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi Rădăuți, Școala Gimnazială Petru Comarnescu Gura Humorului, Școala Gimnazială Simion Florea Marian Ilișești, Asociația Județeană Sportul pentru Toți Călărași, Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu Oltenița, Clubul Copiilor nr. 1 Oltenița și Școala Gimnazială Ion Ghica Iași.

Informații suplimentare despre proiect sau evenimente se pot obține de la website: parkingdayforfitness.bgbeactive.org
Mai nouă Mai veche