Țara Dornelor, zonă pilot în campania „Fii un Eco-Erou pentru comunitatea ta!”

Asociația de Ecoturism din România (AER) în parteneriat cu Asociația de Ecoturism Țara Dornelor, Asociația de Turism Retezat și Asociația Măgura Ecoturistică lansează campania „Fii un Eco-Erou pentru comunitatea ta!”. Printr-o serie de acțiuni cotidiene, localnicii își lansează provocarea de a gestiona cât mai bine deșeurile în gospodărie. Astfel, organizațiile atrag atenția pe paginile de Facebook cât de importantă este implicarea fiecăruia în efortul de a menține o natură curată și o zonă turistică atractivă.

Cine este Eco-Erou? Oricine are grijă de mediu asumându-și o relație mai responsabilă cu gunoiul. Campania oferă Eco-Eroului ocazia de a-și relata succesele prin intermediul social media și poate să îi inspire pe ceilalți în lupta cu felul în care tratăm gunoiul.

Cum funcționează campania? Un Eco-Erou va da share unei bune practici în gestionarea gunoiului (sortare, reciclare, compost) și va nominaliza un vecin să documenteze (foto, video) cum reușeste să le aplice în propria gospodărie. Galeria cu bune practici este disponibila aici: https://www.facebook.com/TaraDornelor/posts/pfbid031ufJd8YDxQWcvvHmB44MgodTXnHVXYa9bzpCgcNzvYaUcv5pifYnCstKhUAWAyi6l

Fii un Eco-Erou și dă vestea mai departe oamenilor din comunitatea ta! Fii un model pentru ceilalți!

Campania face parte din proiectul PET România - Pentru Eco și Turism – o inițiativă civică de curățare a naturii din România și semnalează problema deșeurilor nedegradabile care sunt abandonate în zonele naturale și care nu ajung să intre într-un sistem de colectare sau reciclare corespunzător. Astfel, România pierde ca imagine de destinație turistică și mai ales ecoturistică, cu repercusiuni economice și sociale la nivel național și local. Proiectul include 3 zone pilot: Țara Dornelor, Țara Hațegului – Retezat și Zărnești – Piatra Craiului. Mai multe detalii despre proiect pe: https://pet.asociatiaaer.ro/obiective-si-activitati/

Asociația de Ecoturism din România (AER) are misiunea de a promova și dezvolta ecoturismul pentru a contribui la conservarea naturii și a veni în sprijinul comunităților locale din zonele cu valoare naturală. AER consideră că ecoturismul este unul dintre atuurile turismului românesc care surprinde plăcut și atrage turiștii internaționali și români pentru a călători în România.

Prin activitatea AER și a partenerilor și membrilor săi s-a reușit ca oferta de ecoturism a României și calitatea ei să fie recunoscută la nivel internațional. Totodată, România este printre primele țări din lume care aplică un sistem de evaluare pentru destinații de ecoturism.

Asociația de Ecoturism Țara Dornelor (AETD) s-a înființat în anul 2010 sub umbrela AER, reunind în cadrul ei reprezentanţi ai sectoarelor public şi privat din domeniul turismului, protecţiei naturii şi administraţiei publice din Bazinul Dornelor.

Misiunea AETD este de a promova și implementa ecoturismul ca instrument de dezvoltare durabilă în Țara Dornelor. Între obiectivele asociației se numără integrarea resurselor locale în dezvoltarea de experiențe autentice bazate pe natură, cultură, gastronomie locală cu scopul de a contribui la calitatea turismului în destinație și la bunăstarea comunităților care îl practică.

Asociația de Ecoturism Țara Dornelor
Mai nouă Mai veche