14 suceveni reținuți în arest într-o singură zi pentru scandaluri violente sau infracțiuni rutiere

IPJ Suceava a anunțat că a acționat cu fermitate în cazul unor scandaluri și agresiuni de pe raza comunei Comănești și din orașul Gura Humorului, fiind reținuți și introduși în arest 11 bărbați pentru diferite forme de particiație penală. Alți trei bărbați au fost reținuți ieri de polițiști pentru infracțiuni de furt, infracțiuni economice sau infracțiuni la regimul rutier.
În total 14 persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni au ajuns miercuri în arestul IPJ Suceava, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentate unităților de parchet competente pentru dispunerea unor măsuri procesual – penale.


Marți, 4 octombrie 2022, în jurul orei 20:40, polițiștii Secției de Poliție Rurală 5 Dărmănești au fost sesizați de către o femeie din sat Humoreni, com. Comănești, despre faptul că în zona drumului public din localitate este un scandal între mai multe persoane.
La fața locului s-au deplasat echiajele din cadrul S.P.R. 5 Dărmănești, cu sprijinul unui echipaj de jandarmi.
S-a stabilit că la data de 04.10.2022, orele 19:30, doi bărbați (șofer și pasager) se aflau într-un autoturism în centrul localității Pîrteștii de Jos și au fost șicanați în trafic de către alte 3 autoturisme în care se aflau mai mulți bărbați, șicanându-se reciproc până în satul Humoreni, com. Comănești, jud. Suceava, unde a avut loc o încăierare, lovindu-se și provocându-și distrugeri la elemente de caroserie auto.
Intervenția la eveniment s-a realizat cu operativitate de către lucrătorii planificați în dispozitivul de ordine și siguranță publică de la nivelul SPR5 Dărmănești, SPR9 Șcheia, Biroul Ordine Publică și Secția de Poliție Burdujeni, cu sprijinul unei grupe de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a unui echipaj de jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava. Astfel, s-a reușit aplanarea conflictului, identificarea și luarea în custodie a participanților, precum și asigurarea accesului echipajului medical pentru acordarea de îngrijiri de specialitate, o singură persoană rămânând internată Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, fără a prezenta leziuni deosebite.
La fața locului s-a deplasat o echipă operativă complexă formată din lucrătorii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, fiind desfășurate cu celeritate activități investigative și de cercetare penală, stabilindu-se participația fiecăreia dintre cele 9 persoane de sex masculin implicate în conflict.
În urma administrării probatoriului, organele judiciare din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești au dispus măsura reținerii pentru 24 ore față de 8 suspecți, cu vârste cuprinse între 22 și 48 de ani, toți din comuna Comănești, față de fiecare efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încăierare, prev. de art. 198 Cod Penal și distrugere, prev. de art. 253 Cod Penal, cu aplicarea art. 38, alin. 1 Cod Penal.
Cei opt bărbați au fost introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.
Cercetările sunt continuate de către lucrătorii SPR 5 Dărmănești sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de Încăierare, prev si ped de art 198 Cod Penal și Distrugere, prev. și ped. de art. 253 Cod Penal.


Tot în cursul zilei de miercuri au fost continuate cercetările și cu privire la un scandal proovocat de trei bărbați la o sală de jocuri din orașul Gura Humorului.

La data de 23.09.2022, ora 23:05, polițiștii din cadrul Poliției orașului Gura Humorului s-au sesizat din oficiu cu privire la existența unui scandal la o sală de jocuri din orașul Gura Humorului.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în seara zilei de 23.09.2022, începând cu ora 18:00, la respectiva unitate economică a fost organizată o tombolă la care au participat mai multe persoane. La ora 23:00 între mai mulți participanți a izbucnit un scandal, s-au lovit reciproc și au distrus mai multe bunuri.
La fața locului nu au fost identificate persoane cu urme vizibile de agresiune și nicio persoană nu și-a manifestat intenția de a formula plângere pentru infracțiuni privind integritatea persoanei.
Polițiștii s-au sesizat din oficiu și în urma probatoriului administrat s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de trei bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 43 ani din localitățile Gura Humorului și Valșea Moldovei, pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburare a ordinii și liniștii publice și lovire, fapte prev. și pedepsite de art. 371 alin. 1 și 193 alin. 1din C.p., iar prin ordonanța din data de 05.10.2022 s-a dispus reținerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, aceștia fiind depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Suceava.
La data de 06.10.2022, cei în cauză vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului pentru luarea unei alte măsuri preventive.


De asemenea, în cursul zilei de miercuri polițiștii au documenat activitatea infracțională a unui bărbat de 35 ani, din comuna Bosanci care în noaptea de 01.10.2022, ora 04:06 a sustras 4 capace de la roțile unei autospeciale din dotarea Postului de Poliție Udești.
La data de 05.10.2022 în urma obținerii unor informații suplimentare de către lucrătorii Secției 2 poliție Rurală Ipotești s-a reușit identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei, un bărbat în vârstă de 35 ani, din satul Bosanci, comuna Bosanci, județul Suceava. Acesta a recunoscut comiterea faptei, iar prejudiciul cauzat a fost recuperat.
Prin ordonanță s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, faptă prev. și ped. de art. 228 alin.1, art. 229 alin. 1, lit. b din Codul Penal.
În urma administrării probatoriului, prin ordonanța organelor judiciare din data de 05.10.2022, s-a dispus măsura reținerii bărabtului, pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în C.R.A.P. – I.P.J. Suceava, urmând ca la data de 06.10.2022 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.
Cercetările sunt continuate de lucrătorii Postul de Poliție Udești, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”, faptă prev. de art. 228 alin.1, art. 229 alin. 1, lit. b din Codul Penal.


Și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Salcea au continuat în cursul zilei de ieri cercetările într-o cauză privind infracțiuni la regimul rutier, dispunând reținerea bărbatului bănuit de comiterea faptelor pentru 24 ore.
La data de 03.10.2022, orele 20:33, lucrătorii Poliției Orașului Salcea, au fost sesizați telefonic, de către un participant la trafic despre faptul că, în timp ce se deplasa la volanul autoturismului personal, pe DJ208B, la intrare în com./sat Dumbrăveni, jud. Suceava, un alt autoturism, care venea din sens opus, pe direcția Dumbrăveni spre Siminicea a intrat în coliziune cu autoturismul său și a plecat de la fața locului spre com./sat Siminicea, jud. Suceava.
Având în vedere faptul că autoturismul a plecat de la fața locului și existând suspiciunea că șoferul acestuia se află sub influența alcoolului, polițiștii s-au deplasat către com./sat Siminicea, jud. Suceava, iar la intrarea în localitate, a fost identificat, staționat în afara părții carosabile, un autoturismu ce prezenta avarii în partea stânga față. De asemenea, a fost identificat șoferul acestui autoturism, respectiv un bărbatde 41 ani cu domiciliul în com./sat Siminicea, jud. Suceava.
Întrucât șoferul de 41 ani emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest indicând o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. După testare, conducătorul auto a fost introdus în autospeciala de poliție pentru a fi transportat la o unitate medicală, dar a devenit recalcitrant, motiv pentru care a fost încătușat. La Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou”, Suceava, secţia U.P.U., în prezența medicului de gardă, șoferul a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge și examinarea medicală.
În cursul zilei de ieri, în urma activităților de cercetare penale desfășurate de către polițiștii Poliției orașului Salcea, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul de 41 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice faptă prev. şi ped. de art. 337 Cod penal. Față de bărbat polițiștii au dispus măsura reținerii preventive pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.
La data de 06.10.2022 cel în cauză urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava în vederea dispunerii de măsuri preventive.


Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate.
Îi atenționăm încă o dată pe cei pretabili la săvârşirea de fapte antisociale că poliţiştii vor acţiona cu profesionalism şi fermitate maximă în orice situaţie de natură a aduce atingere ordinii şi liniştii publice, măsurile privative de liberate urmând a fi dispuse conform prevederilor legale.
Mai nouă Mai veche