UPDATE 120 de persoane au murit și alte peste o sută au fost rănite la o petrecere de Halloween, în Coreea de Sud

UPDATE ora 22.19: Numărul persoanelor în cazul cărora a fost pronunța decesul a crescut de la 59 la 120 la cea mai nouă informare realizată de autorități, numărul persoanelor rănite fiind de peste o sută.

Știrea inițială:

59 de persoane au murit și peste 150 au fost rănite într-o busculadă formată la o petrecere de Halloween, organizată în aer liber în Seul, capitala Coreei de Sud, anunță agenția de știri Yonhap care citează serviciul național de urgență. 

În zona Itaewon din Seul, Coreea de Sud, a fost organizată prima petrecere de Halloween în aer liber, fără mască, de după pandemie. La eveniment s-ar fi adunat peste 100.000 de petrecăreți conform unor estimări preliminare. Mass-media locală arată că mesajele de pe rețelele de socializare postate mai devreme în această seară arată că unii oameni au remarcat faptul că că zona Itaewon era atât de aglomerată încât se simțea nesigură.

La un moment dat s-a produs o busculadă de mari dimensiuni, iar oamenii au fost pur și simpli călcați în picioare de mulțimea panicată. Conform surselor oficiale, 59 de persoane au murit și peste 150 au fost rănite.

Un reporter BBC aflat la fața locului a spus că a văzut „mult personal medical, multe ambulanțe care luau cadavrele unul câte unul”.

Fotografiile și videoclipurile arată personal de urgență, cât și de civili care se ocupă de ceea ce par a fi persoane inconștiente de pe străzi.

Un alt jurnalist local a spus că un mesaj de alertă a fost trimis către fiecare telefon mobil din districtul Yongsan îndemnând cetățenii să se întoarcă acasă cât mai curând posibil din cauza „unui accident de urgență în apropierea hotelului Hamilton din Itaewon”.
Mai nouă Mai veche