Bărbat din Plopeni prins beat la volanul unui Ford Transit

Vineri, 21 octombrie 2022, la ora 23.25, lucrătorii Poliției orașului Salcea, aflându-se pe DN29, în localitatea Plopeni, au observat pe sensul de mers Salcea către Suceava autoutilitara Ford Transit, existând suspiciunea despre conducătorul auto că a consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care a fost oprită în trafic folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei.

La volan a fost identificat Leon M., de 56 de ani, din localitatea Plopeni, orașul Salcea, posesor de permis de conducere categoria B, având dreptul de a conduce „valabil”. În interiorul autovehiculului nu au fost identificate alte persoane.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul testării fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aer expirat.

Având în vedere cele constatate, bărbatul a fost condus la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Județean Suceava, unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge.

A fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche