VIDEO Biciclist mort după impactul cu un tractor un numere false care nu i-a acordat prioritate, la Horodnic de Sus

Sâmbătă, 22 octombrie 2022, la ora 10:35, Dumitru Luța, din comuna Horodnic de Sus, în timp ce conducea tractorul agricol Fiat care tracta o remorca pe un drum comuna neclasificat din localitate, având direcția de deplasare dinspre zona cunoscută popular „în deal la Popa” spre Horodnic de Jos, ajungând la intersecția cu DC 46 nu a acordat prioritate de trecere lui Ioan Prelipcean, de 84 de ani, care se deplasa pe DC 46 dinspre centrul comunei Horodnic de Sus, pe o bicicletă electrică, moment în care bicicleta electrică a intrat în coliziune cu remorca tractată de tractorul agricol.

În urma coliziunii a rezultat decesul conducătorului bicicletei electrice, care a fost transportat la morga Spitalului Municipal Rădăuți în vederea efectuării necropsiei.

Conducătorul tractorului agricol a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ. Conducătorul bicicletei electrice nu a putut fi testat alcoolscop, datorită leziunilor suferite, dar în cauză s-a dispus efectuarea necropsiei, ocazie cu care va fi stabilit și nivelul alcoolului din sânge. La Spitalul municipal Rădăuți, tractoristului i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Victimei i-au fost recoltate

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că remorca nu figurează înmatriculată/înregistrată, iar plăcuța cu numărul de înregistrare aplicată pe remorca aparține unui tractor agricol.

Din verificările efectuate, vinovăția producerii accidentului rutier aparține conducătorului tractorului agricol care nu a acordat prioritate de trecere victimei care se deplasa pe bicicleta electrică.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „ucidere din culpă”, „conducerea unui vehicul neînregistrat” și „conducerea unui vehicul cu număr fals de înregistrare”. 

Mai nouă Mai veche