Buletin de presă, 13 octombrie 2022 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

În ziua de 12.10.2022, în jurul orelor 13.45, în timp ce conducea vehiculul pe raza comunei Ostra, un localnic de 49 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-un șanț.
Din evenimentul rutier a rezultat decesul bărbatului de 49 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, a rezultat faptul că, bărbatul de 49 de ani nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar vehiculul condus de acesta nu era înmatriculat/înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 12.10.2022, în jurul orei 18:35, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Pojorâta, autoturismul condus de un bărbat de 55 de ani din comuna Sadova.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 12.10.2022, în jurul orelor 20:15, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, a oprit pentru control pe raza localității Șerbăuți, autoturismul condus de un localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din localitatea Șerbăuți, nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, iar în urma probatoriului administrat, conducătorul auto a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


La data de 12.10.2022, ora 22.58 o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Unirii din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 40 de ani din comuna Arbore.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche