Oameni de afaceri reținuți în arestul IPJ Suceava pentru ITP-uri falsificate la zeci de camioane

În cursul zilei de luni, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au continuat activitățile de cercetare penală în cadrul unui dosar privind infracțiuni de fals intelectual, fals informatic și complicitate la infracțiuni de fals, dispunând măsura reținerii față de patru bărbați cu vârste cuprinse între 37 și 50 de ani din localitățile Suceava și Șcheia.

Măsurile preventive au fost dispuse după administrarea probatoriului într-o cauză disjunsă dintr-un dosar care viza efectuarea de inspecții tehnice periodice în cursul anilor 2019 – 2020 la vehicule pentru care nu se asigura prezența fizică a acestora în linia de inspecție tehnică.

Astfel, s-a constatat că pentru 33 de autoutilitare aparținând unor societăți comerciale având ca obiect de activitate transportul de mărfuri și persoane, un inspector tehnic în vârstă de 40 de ani din mun. Suceava care își desfășoară activitatea din cadrul unei stații I.T.P. a atestat ca fiind efectuate inspecțiile tehnice periodice fără prezența fizică a autovehiculelor în linia de inspecție, fiind utilizate vehicule ce aveau caracteristici relativ similare (marcă, culoare, etc.) pe care erau montate plăcuțe de înmatriculare conforme vehiculelor care trebuiau supuse inspecției.

Au fost reținuți în arest pentru 24 de ore Sergiu Lucan (foto stânga), administrator al firmei Euroluc Trans, Mihai Maxim (foto dreapta), administrator al societății ServiceMotoare Nord, inspectorul ITP Bogdan Flutur și Florin Matei, angajat al firmei Euroluc Trans. 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava sub aspectul comiterii infracțiunilor de „fals intelectual în formă continuată” ( 33 acte materiale) și „fals informatic în formă continuată”, (33 acte materiale), și respectiv „complicitate la fals intelectual în formă continuată” ( 33 acte materiale) și „complicitate la fals informatic în formă continuată” ( 33 acte materiale).

Articole pe aceeași temă:
Mai nouă Mai veche