Buletin de presă, 20 octombrie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 22.130 de lei aplicate de polițiști

În data de 19.10.2022, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile și a comerţului neautorizat, ocazie cu care au fost verificate 18 societăți comerciale și aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.500 de lei.
De asemenea polițiștii au ridicat în vederea confiscării sume de bani, țigarete de proveniență extracomunitară de diferite mărci, 20 de litri de alcool etilic, în valoare de 2.300 de lei.


În 19.10.2022, în intervalul orar 17:00-22:00, pe raza municipiului Rădăuți și a comunelor arondate, a fost organizată o acțiune cu efective mărite, la care au participat 27 poliţişti - din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți și din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus.
În cadrul acțiunii polițiștii au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale în valoare de 14.630 de lei, au reținut în vederea suspendării 4 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 20.10.2022, ora 01.00, în timp ce conducea autoturismul pe DN17 din localitatea Pojorâta, un bărbat de 58 de ani din județul Iași a pătruns pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu autoutilitara condusă regulamentar de un bărbat de 60 de ani din municipiul Suceava.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea rănirea a doi pasageri, care au primit îngrijiri medicale la fața locului, refuzând să fie transportați la o unitate spitalicească.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului de 60 de ani și de 0.57 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 58 de ani.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 20.10.2022, în jurul orei 02.10, în timp ce conducea autoturismul pe DN17 în afara localității Păltinoasa, o femeie de 33 de ani din comuna Stroiești a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 69 de ani din județul Botoșani.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea celor doi conducători auto și a unui pasager din autoturismul condus de bărbatul din județul Botoșani, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto din județul Botoșani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, ambilor conducători auto li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 19.10.2022, în jurul orei 10.00, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava, a oprit pentru control pe strada Lipoveni din localitate, mopedul condus de un bărbat de 20 de ani din comuna Mitocu Dragomirnei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 20 de ani nu posedă permis de conducere, iar mopedul nu este înmatriculat/înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.


La 19.10.2022, ora 16.52, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe raza localității Păltinoasa autoturismul condus de un bărbat de 55 de ani din județul Botoșani.
Întrucât emana halena alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 19.10.2022, ora 18.45, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că pe strada Mitocului din localitate a avut loc un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale iar unul dintre conducătorii auto pare a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe strada Mitocului din municipiul Suceava, în dreptul unui imobil, în timpul unei manevre de mers înapoi, un localnic de 48 de ani a acroșat un autovehicul parcat pe aleea de acces în curtea unei locuințe.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezența prsonalului medical, acesta a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, ce va fi soluționat procedural.


La 19.10.2022, ora 21.35, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 40 de ani.
Întrucât emana halena alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche