Urmărire în Vama după un individ beat și fără permis care a fost prins de radar și a încercat să fugă de polițiști

Miercuri, 19 octombrie 2022, echipajul de poliție rutieră din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc, în timp ce își desfășura atribuțiile de serviciu pe DN 17 din localitatea Vama, la ora 16.07 a costatat că Mihăiţă P., de 51 de ani, din Vama, a condus autoturismul Peugeot pe DN 17 cu 39 km/h peste limita admisă şi nu s-a conformat semnalelor regulamentare de oprire, continuându-si deplasare. După oprire şi identificare, conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, şi s-a stabilit că prezenta o concentrație alcoolică în valoare de 0, 41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale poliției s-a constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autoturisme.

Conducătorului auto i s-a adus la cunoștință obligativitatea recoltării de mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei, sens în care acesta și-a exprimat consimțământul scris cu privire la desfășurarea acestei proceduri, ulterior fiind condus la Spitalul mun. Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei cu respectarea prevederilor legale.

A fost întocmit dosar penal.
Mai nouă Mai veche