Buletin de presă, 24 octombrie 2022 - IPJ Suceava

Atenție la consumul de alcool și substanțe interzise la volan! Și în acest weekend polițiștii au acționat cu efective sporite pentru identificarea celor care pun în pericol siguranța rutieră

La 23.10.2022, în jurul orei 17.50, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţionau în cadrul unei acţiuni pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule fiind sub influenţa băuturilor alcoolice sau a subnstanțelor interzise, pe raza localităţii Berchişeşti, pe str. Pricopie Jitaru au oprit pentru control autoturismul la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 53 ani, din com. Cornu Luncii.
Deoarece conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind „conducere sub influența alcoolului”.


La 23.10.2022, ora 19.18, polițiștii din cadrul Poliției mun. C-lung Moldovenesc-Compartimentul Rutier în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu pe str Mihai Eminescu din mun. Câmpulung Moldovenesc, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 41 ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc.
S-au efectuat verificări în bazele de date constatând faptul că șoferul este posesor de permis de conducere, însă acesta figurează în bazele de date cu mențiunea RESTRICȚII-SUSPENDAT.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de ,,conducere fără permis”.


La 23.10.2022, ora 22.20, polițiștii din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu și a planului de acțiune pentru depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, întocmit la nivelul Poliției orașului Siret, pe drumul comunal de pe raza satului Negostina comunei Bălcăuți, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, a autoturismului condus de către un bărbat de 49 ani, din satul Negostina. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, refuzând în repetate rânduri.
Ulterior, șoferul a coborât din autoturism și a început să alerge. S-a procedat la urmărirea pedestră a acestuia pe o distanță de aproximativ 50 metri.
De asemenea, persoana în cauză a fost imobilizată și încătușată.
S-a procedat la conducerea șoferului la Spitalul orașului Siret, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.


La 23.10.2022, ora 23.40, un echipaj de poliție din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei – Secția de Poliție Rurală nr. 15 Vatra Dornei, în timp ce se afla în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe D.N. 17 pe raza com. Poiana Stampei, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 31 ani, din com. Poiana Stampei. Întrucât acesta avea halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 0,77 mg./l. alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 23.10.2022, în jurul orei 23.50, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, au oprit pentru control autoturismul, care circula pe DN 2 Gălănești și care era condus de către un tânăr de 24 ani, din com. Gălănești.
Întrucât conducătorul auto emană halenă alcoolică, s-a procedat la testatarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,conducere sub influența alcoolului”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 23.10.2022, ora 11.50, ubărbat de 48 ani, din mun. Iași, jud. Iași, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 175A din mun. Câmpulung Moldovenesc, dinspre str. Calea Bucovinei către DJ 175B, ajuns într-o curbă la stânga a surprins și accidentat pe un minor de 4 ani, care a coborât din autoturismul condus d către mam sa și care era oprit pe marginea drumului.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorului.
Conducătorii celor două autoturisme au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat la ambele teste.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 23.10.2022, ora 18.03, un bărbat de 69 ani, din com. Dumbrăveni, în timp ce se deplasa pe DN 17 dinspre loc. Stroiești înspre loc. Trei Movile, la volanul autoturismului a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 48 ani, din mun. Cluj Napoca.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a două persoane.
Conducătorii ambelor autovehicule au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative. și li s-au prelevat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche