Jandarmul sucevean judecat pentru trafic de minore își joacă ultima carte

Jandarmul proxenet Gabriel Latiș și nevasta peștoaică așteaptă cu sufletul la gură decizia magistraților, după ce au contestat noile acuzații lansate de procurorii DIICOT.
  • Mihai Gabriel Latiș, jandarmul acuzat de trafic de minore, s-a trezit cu noi acuzații
  • Proxenetul cu epoleți a plecat deja din țară și s-a stabilit în Irlanda

Gabriel Mihai Latiș, angajatul de la Inspectoratul de Jandarmi al Județului Suceava acuzat de trafic de minori și proxenetism, a contestat, recent, hotărârea prin care s-a dispus judecarea sa pentru noi fapte. 

„Respinge cererile şi excepţiile formulate/invocate, prin avocat ales, de inculpaţii LATIŞ (fostă BOICIUC) IONELA ADELINA şi LATIŞ GABRIEL, ca neîntemeiate. Constată competenţa materială şi teritorială a Tribunalului Suceava şi legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 209D/P/2016 al P.Î.C.C.J. – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, privind pe inculpaţii : 1. LATIŞ (fostă BOICIUC) IONELA ADELINA, trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de: trafic de minori și proxenetism; 2. LATIŞ GABRIEL MIHAI, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de: trafic de minori, proxenetism, act sexual cu un minor, folosirea prostituţiei infantile. Dispune începerea judecăţii cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 4016/86/2021 al Tribunalului Suceava, privind pe inculpaţii LATIŞ (fostă BOICIUC) IONELA ADELINA şi LATIŞ GABRIEL, urmând ca termenul de judecată şi măsurile procesuale care se impun, să fie dispuse după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, este decizia contestată de proxeneți.


Mihai Gabriel Latiș, jandarmul acuzat că a scos la produs eleve de 15 ani, împreună cu actuala lui nevastă, a plecat din România fix înainte de a fi trimis în judecată de DIICOT. „Peștele” de la Jandarmeria Suceava a declarat, în exclusivitate pentru SPYNEWS, că în prezent locuiește în Irlanda și că muncește în domeniul construcțiilor, pentru a-și întreține „familile”, după ce ar fi fost forțat să demisioneze din Ministerul de Interne. „Muncesc în Irlanda, în construcții, ca să îmi întrețin familiile (se referă la faptul că și-a părăsit nevasta și copilul pentru actuala soție, care i-a dăruit alt copil - n.r.) de pe o zi pe alta. În rest, mă feresc de probleme și... doar pace în lume să fie și sănătoși să fim, că nu moare nimeni de foame!”, a declarat Mihai Latiș.
Inculpat în dosarul deschis de DIICOT în septembrie 2019, Latiș nu a recunoscut faptele, susținând că minorele, prietene ale concubinei sale, ar fi ieșit de plăcere cu diferiți bărbați generoși, fără ca el să încaseze vreun ban sau să intermedieze întâlnirile amoroase. 

În schimb, apărătorii lui Latiș au dezvăluit, în exclusivitate pentru SPYNEWS, că, dacă acuzațiile de trafic de minori se confirmă, doi jandarmi și doi polițiști ar putea avea probleme mari. 

„Fetele care, potrivit DIICOT, ar fi fost victimele traficului de minori, au flirtat în perioada respectivă cu foarte mulți bărbați. Există conversații între acestea și doi jandarmi, precum și cu doi polițiști. Ar fi interesant de văzut ce calitate au respectivii în dosarul DIICOT. Căci fetele erau minore, nu?!”, au declarat sursele amintite, în exclusivitate pentru SPYNEWS. 

În mod bizar, în dosarul trimis în instanță nu apar numele polițiștilor și jandarmilor care au făcut sex cu minorele.
În septembrie 2019, jandarmul de 39 de ani şi iubita lui mai tânără cu 20 de ani au fost arestați, pentru trafic de minori. Conform DIICOT, cei doi, care aveau o relaţie de concubinaj, i-au propus unei minore, la finele anului 2016, după ce în prealabil se împrieteniseră cu ea, să facă sex contra cost cu bărbaţi pe care ei îi găsesc, iar banii obţinuţi să îi împartă. La momentul recrutării, fata abia împlinise 15 ani. Respectiva fată a întreţinut relaţii sexuale până în vara anului 2017. Banii erau încasaţi de minoră, iar aceasta, conform înţelegerii, le dădea celor doi jumătate din sumele obţinute.
În ianuarie 2017, Latiş ar mai fi racolat o altă fată, tot în vârstă de 15 ani, care stătea în gazdă în municipiul Câmpulung Moldovenesc, fiind elevă la un liceu. Cei doi s-au împrietenit cu fata, o vizitau şi ieşeau împreună în oraş. Procurorii susţin că cei doi au insistat pe lângă ea să practice prostituţia, această persistenţă putând fi asimilată cu o presiune continuă şi cu faptul că cei doi au profitat de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia. Fata a început să facă sex contra cost. Sumele de bani, rezultă din cercetări, erau încasate de cei doi concubini, care îi dădeau minorei sume între 50 şi 150 de lei, pentru fiecare client.
Mai nouă Mai veche