Buletin de presă, 25 octombrie 2022 - IPJ Suceava

6 metri cubi material identificați în plus și confiscați la un transport de material lemnos

La data de 24.10.2022, în jurul orelor 15:30, polițiștii din cadrul patrulei de serviciu – Poliția orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe strada Calea Cernăuți, orașul Vicovu de Sus, județul Suceava, au oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos.
Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat din comuna Bilca, județul Suceava.
Conducătorului auto i s-a solicitat să înmâneze documentele personale, ale autoutilitarei şi cele privitoare la materialul lemnos transportat, acesta prezentând un aviz de însoțire a materialului lemnos, pentru cantitatea de 1,674 mc lemn foc fag.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la diferența dintre volumul transportat pe autoutilitară și cel înscris în avizul de însoțire, s-a procedat la conducerea acestuia la Ocolul Silvic Putna – Centrul de prelucrare a lemnului Putna.
Lucrătorii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos transportat, ocazie cu care a rezultat cantitatea de 7.616 m3 lemn foc specia rășinoase (molid), în valoare de 929,15 lei.
În conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 modificată s-a dispus confiscarea cantății de 7,616 m3 lemn foc, specia molid, în valoare de în valoare de 929,15 lei, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.
Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 4.000 lei, conform Legii nr. 171/2010 modificată.


Dosar penal la regimul rutier

În ziua de 24.10.2022, ora 18:00, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţiona pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice pe DC31 din loc. Negrileasa, a oprit autoturismul condus de către un bărbat de 39 ani, din com. Stulpicani, jud. Suceava, iar la solicitarea permisului de conducere acesta a înmânat o dovadă înlocuitoare expirată a permisului de conducere.
S-a procedat la verificarea în baza de date, ocazie cu care s-a stabilit faptul că persoana figurează cu permis de conducere, care este însă suspendat din data de 11.09.2022 până la data de 09.12.2022.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 2 din C.P .


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 24.10.2022, ora 14.00, un bărbat, în timp ce conducea autoturismul pe DN2, având direcția de mers dinspre loc. Cumpărătura spre mun. Suceava a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a pătruns pe acostament, după care s-a răsturnat.
Ca urmare a impactului, o femeie, în calitate de pasager dreapta față în autoturism a suferit leziuni ușoare.
Conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar ulterior, acesteia i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. (2), (3) din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche