Buletin de presă, 8 octombrie 2022 - IPJ Suceava

Acțiune Blitz desfășurată de polițiști pe raza Orașului Vicovu de Sus

Având în vedere situaţia operativă de la nivelul Poliției orașului Vicovu de Sus și a posturilor de poliție arondate, în scopul diminuării factorilor de risc precum şi creşterea vizibilităţii poliţiei, în data de 07.10.2022, în intervalele orare 09:00-10 și 11,00-12,00, pe raza orașului Vicovu de Sus precum și a comunelor arondate, pe principalele drumuri publice, a fost organizată o acţiune preventiv-reactivă de tip „blitz”, pentru prevenirea şi combaterea nerespectării regulilor de circulație, pentru descurajarea infracționalialității stradale, a contrabandei cu țigarete de proveniență extracomunitară, precum și combaterea migrației ilegale.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.830 lei.
De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere și un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.
Tot în cadrul acțiunii a fost identificat și un transport de material lemnos fără documente de proveniență, fiind confiscată cantitatea de 8,97 mc material lemnos în valoare de 5.238,48 lei.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 07.10.2022, în jurul orei 14:20, un bărbat de 48 de ani, din sat/com. Mălini, jud. Suceava în timp ce conducea autovehiculul pe DN 17 pe raza mun. Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava, având direcția de deplasare mun. Suceava spre mun. C-lung Moldovenesc, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de o femeie de 36 de ani din com. Vînători-Neamț, jud. Neamț. În urma coliziunii conducătoarea autoturismului de 36 ani a suferit vătămări corporale ușoare, fiind preluată și transportată de către un echipaj de ambulanță la Spitalul mun. C-lung Moldovenesc în vederea acordării de îngrijiri medicale, unde nu a rămas internată.
Conducătorii auto au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acestora li s-a recoltat câte o mostră biologică de sânge în vederea determinării concentrației alcoolice din sânge.
În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de ,,vătămarea corporală din culpă”.


La data de 07.10.2022, ora 16.53, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin apel la S.N.U.A.U. 112 despre faptul că pe strada Argestru, din municipiul Vatra Dornei, județul Suceava a avut loc un accident rutier.
Accidentul s-a produs pe DN 17, pe raza municipiului Vatra Dornei, strada Argestru, conducătorul unui autoturism intrând în coliziune frontală cu o autoutilitara. În urma evenimentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului autoturismului și a pasagerului din dreapta față, iar pasagera dreapta spate din autoturism a fost rănită ușor. Conducătorul autoutilitarei a fost rănit ușor.
Conducătorii auto cât și pasagerii au fost transportați la Spitalul municipal Vatra Dornei pentru acordarea de îngrijiri medicale, urmînd a li se recolta probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de ,,vătămarea corporală din culpă”, prev. de art. 196 alin. (2) , (3) și (4) din Codul penal, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.


Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 07.10.2022, o femeie din com.Frătăuții Noi, jud. Suceava, s-a prezentat la sediul Postului de Poliție Frătăuții Noi și depus o plîngere scrisă împotriva soțului ei cu privire la faptul că în seara de 01/02.10.2022, în jurul orelor 01.00, a fost amenințată cu acte de violență de către acesta.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că în seara de 01/02.10.2022, în jurul orelor 01.00, bărbatul a venit la domiciliul său, în stare de ebrietate și a început să provoace scandal. Acesta a amenințat-o cu acte de violență pe soția sa, de față fiind și copii acestora.
A fost audiată persoana vătămată și martorii prezenți, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, faptă prev. și ped. de art. 206 alin. 1 Cod Penal.
De asemenea, persoana vătămată a solicitat emiterea de către lucrătorii de poliție a unui ordin de protecție provizoriu față de soțul ei.
În urma completării formularului de evaluare a riscului a rezultat faptul că a rezultat faptul că există risc iminent.
A fost emis ordin de protecție provizoriu de către lucrătorii Postului de Poliție Frătăuții Noi, împotriva bărbatulu pentru o perioadă de cinci zile, acesta fiind evacuat de la domiciliu. De asemenea nu mai are voie să se apropie la o distanță mai mică de 100 m de soția sa și copii acestora și nu mai are voie să ia legătura cu aceștia sub niciun canal de comunicare.

Mai nouă Mai veche