FOTO Un șofer de camion a încercat să intre în țară cu peste o mie de anvelope folosite aduse din Germania, dar a fost întors din vamă de autorități

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu deșeuri (anvelope uzate).

Vineri, 21 octombrie 2022, în jurul orei 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român, domiciliat pe raza județului Botoșani. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, conducea un automarfar înmatriculat în România.

Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 1.033 anvelope second-hand. Bunurile au fost încărcate în Germania și urmau să ajungă în județul Botoșani.

Având în vedere faptul că nu au fost îndeplinite condițiile în ceea ce privește transferul de deșeuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.
Mai nouă Mai veche