Bărbat din Frătăuții Noi reținut în arest după ce a provocat o tamponare. Era beat, avea permisul suspendat și a plecat de la locul accidentului

Marți, 18 octombrie 2022, la ora 10.30, lucrătorii Postului de Poliție Frătăuții Noi au fost sesizați de către Dănuț C., din Vicovu de Sus, cu privire la faptul că a fost implicat într-o tamponare pe raza comunei Frătăuții Noi, soldată doar cu pagube materiale, iar celălalt șofer implicat a plecat de la fața locului.

Având în vedere cele sesizate, lucrătorii de poliție au procedat la efectuarea de verificări cu privire la identificarea celuilalt șofer implicat în tamponare, ocazie cu care, în urma activitățiilor informativ operative, a fost identificat Samuel Pleșca, din Frătăuții Noi. Bărbatul a fost identificat la domiciliul său, unde a fost identificat și autoturismul implicat în tamponare, prezentând avarii recente.

Condus la sediul Postului de Poliție Frătăuții Noi, acesta a recunoscut faptul că a fost implicat într-o tamponare soldată doar cu pagube materiale și că a plecat de la fața locului întrucât nu a dat importanță evenimentului, nefiind vorba de persoane rănite.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, lucrătorii de poliție au constatat faptul că numitul Pleșca Samuel are dreptul de a conduce suspendat. De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0.58 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Miercuri, au fost continuate cercetările și s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducere fără permis” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, iar bărbatul a fost reținut în arest pentru o perioadă de 24 ore.
Mai nouă Mai veche