Femeie beată care mergea noaptea pe mijlocul drumului Bivolărie - Putna, accidentată de o mașină

Duminică, 2 octombrie 2022, în jurul orelor 21:50, Liliana T., din localitatea Bivolărie, orașul Vicovu de Sus, județul Suceava, se deplasa în calitate de pieton pe DN 2H având direcția de deplasare dinspre Bivolărie către Putna.

La aproximativ 300 de metri după ieșirea din localitatea Bivolărie, întrucât pietonul se deplasa haotic pe partea carosabilă, în apropiere de axul drumului, conducătorul unui autoturism Audi, având aceeași direcție de deplasare ca și pietonul, a încetinit viteza de deplasare pentru a-l atenționa să se deplasaze în afara părții carosabile.

La scurt timp, din sens opus, după o curbă la dreapta, s-a apropiat autoturismul Ford condus de Ioan U., având direcția de deplasare către Bivolărie și care a acroșat cu partea drapta față pietonul.

În urma impactului, femeia  a fost proiectată în șanțul din partea dreaptă a DN 2H, suferind leziuni, fapt pentru care a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți, loc în care i s-au acordat îngrijiri medicale, fiindu-i stabilit diagnosticul „contuzionată ușor prin accident rutier”.

Conducătorul auto au fost testat cu aparatul etilomentru, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a încercat testarea cu aparatul etilometru a victimei însă nu s-a reușit, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge.

Totodată, ca urmare verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că victima se deplasa pe timp de noapte, pe un sector de drum care nu era iluminat public, fără a purta îmbrăcăminte accesorii fluorescent-reflectorizante.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche