Pieton beat care mergea pe mijlocul drumului, lovit de un BMW la Stulpicani

Duminică, 2 octombrie 2022, în jurul orelor 16.06, lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului au fost sesizaţi de către lucrătorii din cadrul poliției orașului Frasin cu privire la faptul că în comuna Stulpicani s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unui pieton.

În urma cercetărilor s-aconstatat că în jurul orei 15.35, Iulian D., de 23 de ani, din Stulpicani, în timp ce conducea autoturismul BMW în interiorul localității Stulpicani, având direcţia de deplasare Frasin către Ostra, într-o curbă la stânga, a pătruns pe contrasens încălcând marcajul longitudinal continuu ce desparte sensurile de deplasare, iar pentru a evita pietonul Vasile B., de 55 de ani, din Stulpicani, care se deplasa neregulamentar pe mijlocul benzii de circulație, pe sensul de mers Frasin către Ostra, și care se afla sub influența consumului de băuturi alcoolice, conducătorul auto a virat dreapta, acroșând pietonul cu partea stânga față a autoturismului, rulând mai apoi aproximativ 45 de metri pe acostamentul din partea dreaptă având în vedere sensul său de mers, intrând în gardul împrejmuitor a locuinței lui Marius Lucian C.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a pietonului care a fost transportat la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării de îngrijiri medicale i s-a stabilit diagnosticul „traumatism gleznă stângă”. Victima nu a rămas internată.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltată o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.

Pietonul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face atât conducătorul auto, care nu a adaptat viteza în curbă pătrunzând pe contrasens, cât și pietonul care circula pe mijlocul benzii de deplasare, sub influența băuturilor alcoolice.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche