Hârburi pericol public, cu defecțiuni majore, depistate de inspectorii RAR la controalele pe drumurile din județul Suceava

În primul semestru al anului 2022, inspectorii Registrului Auto Român au oprit în trafic și verificat 869 de vehicule în județul Suceava. Dintre acestea, 49,94% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 49 (5,64%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 4,26% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 2,88% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

Registrul Auto Român a informat că în urma controalelor mixte desfășurate în județul Suceava împreună cu Poliția Rutieră, au fost aplicate 14 de amenzi contravenționale și au fost retrase 204 de certificate de înmatriculare.

La nivel național, Registrul Auto Român a verificat în primul semestru din acest an 37.573 de vehicule, dintre care 45,73% aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

Cele mai multe neconformități au fost constatate la:
  • instalația electrică de iluminare-semnalizare (28,09%);
  • emisiile poluante (24,32%);
  • punți, jante, anvelope și suspensie (13,51%);
  • parbriz, geamuri laterale, lunetă (13,01%).
  • sistemul de frânare (5,50%); 
  • sistemul de direcţie (1,71%). 

Registrul Auto Român menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR - Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.
Mai nouă Mai veche