Din 500 de șoferi testați 22 erau în stare de ebrietate, în weekend, pe drumurile din Suceava

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și substanțe interzise dar și pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, în perioada 22 - 23 octombrie 2022 polițiștii au desfășurat o amplă acțiune la nivel județean, fiind implicați peste 200 de agenți și ofițeri din structurile rutiere și de ordine publică.

În cadrul acțiunii au fost testați cu aparatul etilotest 516 conducători auto. Au fost aplicate 468 de sancțiuni contravenționale în valoare de 211.865 lei.
Polițiștii au reținut 69 de permise de conducere din care 22 pentru consum de băuturi alcoolice.
De asemenea, au fost constatate în flagrant 11 infracțiuni la regimul rutier.

Exemple: 

La data de 23.10.2022, în jurul orei 2340, un bărbat din comuna Poiana Stampei, județul Suceava a fost depistat conducând autoturismul pe DN 17 raza comunei Poiana Stampei, județul Suceava, în timp ce avea o concentrație alcoolică de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 23.10.2022, în jurul orei 23.50, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau activități specifice, conform Planului de acțiune întocmit la nivelul I.P.J. Suceava pe linie de alcool, au oprit pentru control autoturismul care circula pe DN 2 Gălănești și era condus de către un bărbat domiciliat în comuna Gălănești, județul Suceava, posesor al permisului de conducere valabil. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că persoana depistată la volan emana halenă alcoolică motiv pentru care s-a procedat la testatarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde s-a procedat la prelevarea a două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul Penal.

La data de 22.10.2022, orele 23.25, un bărbat de 56 de ani din loc. Plopeni, oraș Salcea, jud. Suceava, a condus autoutilitara pe DN29 în loc. Plopeni, oraș Salcea, jud Suceava, având o îmbibație alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche