Hoț de curent electric prins în flagrant la Costâna. Avea în podul casei o instalație care ocolea contorul

Vineri, 28 octombrie 2022, la ora 11:55, lucrătorii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dărmănești au fost sesizaţi prin 112 de către un reprezentant E-ON cu privire la faptul că la locuinţa lui Mihai I., de 56 de ani, din satul Costâna, comuna Todireşti, a fost identificată o instalaţie electrică neautorizată care ocoleşte echipamentul de măsurare a energiei electrice consumate.

La faţa locului a fost identificat proprietarul imobilului care a fost de acord cu verificarea imobilului şi a asistat la efectuarea cercetării la faţa locului.

În urma efectuării cercetării la faţa locului, în podul locuinţei a fost identificată o instalaţie electrică compusă din două fire de cupru cu secţiunea de 2,5 mm2, cu invelitoare de culoare albastru, care interceptează branşamentul şi ocoleşte echipamentul de măsurare a energiei electrice consumate.

Reprezentanţii EON au procedat la eliminarea branşamentului neautorizat, refăcând instalaţia electrică astfel ca energia electrică consumată să fie măsurată de către echipamentul de măsurare.

A fost înregistrat dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de „furt de energie” și „executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”.

2 Comentarii

  1. Hoț mic care fura de la hoti mari!Se numeste haiduc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă asta se numește hot aia de sus cum se mai numesc??

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche