Polițistă împușcată mortal de un pedofil, la Cernăuți

O tragedie demnă de un serial polițist a îndoliat orașul Cernăuți, veche așezare românească din nordul Bucovinei, regiune ocupată la 30 martie 1944 de armata sovietică, fiind anexat la așa-numita Republică Sovietică Socialistă Ucraineană.

Evenimentele au șocat locuitorii orașului care, timp de câteva zile s-a aflat sub teroarea unui pedofil înarmat.

Autoritățile au reușit miercuri, 5 octombrie, să dea de urma agresorului. Tardiv însă, acesta a luat viața unei tinere polițiste care, în urmă cu două zile a fost solicitată pentru a-l încătușa chiar în timp ce a fost depistat în apropierea unei școli unde căuta noi victime printre copii.

El a fost prins și împușcat de colegii tinerei polițiste ucise de acesta cu două zile înainte

„Poliția a dat de urmele bărbatului care a împușcat polițista la Cernăuți. Imediat după reținere el a murit” notează, fără alte detalii, presa românească din orașul amintit.

Conform anchetatorilor, infractorul avea 53 de ani și era originar din Crimeea, din regiunea Jitomir.

Potrivit publicației Libertatea Cuvântului din Cernăuți, bărbatul, care căuta să ademenească minori, a fost declarat decedat de către polițiști la scurt timp după reținerea acestuia, pe motiv că ar fi încercat să foloească o armă. Informația a fost, conform sursei amintite, confirmată de Rostyslav Smirnov, consilierul șefului Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei.

În ziua de 03 octombrie, un echipaj de poliție format din Taisia Tataryn și Oleksandr Huţul a intervenit în urma unui un apel care reclama molestarea minorilor.

Persoana care a solicitat intervenția a menționat că, în apropierea școlii nr. 27 din oraş, un bărbat le arăta copiilor organele genitale.

Polițiștii l-au căutat pe cetățean dar nu bănuiau că acesta ar putea fi înarmat. La vederea oamenilor legii, conform sursei amintite, brusc, acesta a tras o serie de focuri spre echipaj.

Taisia Tataryn, sublocotenent de poliție în vârstă de doar 22 de ani a fost ucisă pe loc iar colegul ei s-a ales cu leziuni corporale fiind necesară internarea în spital.

Libertatea Cuvântului din Cernăuți menționează că Taisia s-a alăturat poliției de patrulare în august 2020.
Mai nouă Mai veche