Suceveanul Alexandru Semeniuc a câștigat premiul I pentru compoziție la Concursul Național de Muzică Corală

Corala „Ciprian Porumbescu” (în varianta mixtă) a Asociației „Sing Bucovina” din Suceava își mărește constant palmaresul atât prin munca colectivă cât și prin valoarea individuală a membrilor săi.

Vă anunțăm cu bucurie faptul că Alexandru Semeniuc, membru și unul dintre dirijorii coralei noastre a obțiunut Premiul I la secțiunea de compoziție la Concursul Național de Muzică Corală „Lăudați pe Domnul” (ediția a XIV-a), secțiunea lucrări religioase/polifonice, organizat de către Patriarhia Română.

Tânărul talent sucevean a obținut în urma jurizării 95 de puncte pentru compoziția „Rugăciunea inimii”, fiind urmat de Hotea Dorin Alexandru din Maramureș cu 81 de pct și de către Dușcă Mihnea din București cu 80 de pct. Acest succes este precedat de 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐈𝐈 𝐬𝐢 𝐈𝐈𝐈 câștigate în edițiile anterioare ale concursului, în 2018 si 2019.

Absolvent al Seminarului Teologic „Mitropolit Dosoftei” din Suceava, a Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloaie” și în prezent student al Universității de Muzică „George Enescu” din Iași, Alexandru și-a dovedit în repetate rânduri valoarea artistică în concertele naționale și internaționale pe care le-a susținut alături de Corala Ciprian Porumbescu, Corala Catedralei Arhiepiscopale „Sfântul Ioan cel Nou”, Corala Universitas (al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași) șamd.

Iată, elevul și-a depășit de această dată profesorul, căci la baza formării muzicale a premiantului nostru stă insuflarea dragostei pentru muzică radiată de către pr. Lucian Tablan-Popescu, profesor, dirijor și mentor a multor generații.

Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, Corala Ciprian Porumbescu a devenit un brand coral puternic în acest colț de țară, o „școală de cor” care ține stindardul sus prin pasiunea și jertfa oamenilor implicați în acest demers.

Cu această ocazie, subsemnatul, Ionuț-Vichentie Ilisoi – manager al Coralei Ciprian Porumbescu și președinte al Asociației „Sing Bucovina”, împreună cu întregul colectiv muzical, transmitem colegului nostru faptul că suntem mândri de realizările lui în plan profesional, îl felicităm și îi dorim succes nemărginit în coninuare!

Suceava are comori! Împreună TREBUIE să susținem valorile sucevene!

managerul Coralei Ciprian Porumbescu și președintele Asociației Sing Bucovina,
Ionuț-Vichentie Ilisoi

Niciun comentariu

Un produs Blogger.