Un adolescent ucrainean aflat la volanul unui camion a prezentat un permis de conducere falsificat în Vama Siret

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Siret au depistat un cetățean ucrainean care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere, aparent emis de autoritățile ucrainene, fiind fals.

În data de 15 octombrie 2022, în jurul orei 00.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 19 de ani. Acesta conducea un ansamblu rutier format din cap tractor marca RENAULT și remorcă, având aplicate plăcuțe de înmatriculare specifice Ucrainei.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, având însemnele autorităților ucrainene, polițiiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat faptul că documentul este fals, deoarece nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

În cauză, polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche