Un tânăr ucrainean a rămas sâmbătă fără permisul reținut de polițiști, dar a condus până în Vama Siret și a vrut să treacă în Ucraina. I s-a întocmit dosar penal

Poliţiştii de frontieră suceveni anchetează un cetățean ucrainean care conducea un autoturism, deși dreptul de conducere i-a fost suspendat în aceeași zi.

Sâmbătă, 29 octombrie 2022, în jurul orei 19:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pentru a ieși din România un cetăţean ucrainean în vârstă de 37 de ani. Acesta conducea un autoturism Volkswagen înmatriculat în Ucraina.

La controlul de frontieră, conducătorului auto i-a fost solicitat și permisul de conducere, însă acesta a declarat că nu îl are asupra sa. Polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că, în cursul aceleiași zile, dreptul de a conduce al cetățeanului ucrainean a fost suspendat de către autoritățile române.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice de către o persoană al cărei drept de conducere a fost suspendat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche