Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării. Invocă „imposibilitatea colaborării” cu președintele Klaus Iohannis

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu anunţă că şi-a înaintat demisia mea din funcţia de ministru al apărării naţionale. El precizează că l-a informat pe premierul Nicolae Ciucă despre decizia pe care a luat-o. El invocă „imposibilitatea colaborării” cu preşedintele Klaus Iohannis şi îi mulţumeşte premierului pentru colaborare.

„În cursul acestei dimineţi, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcţia de ministru al apărării naţionale”, afirmă Dîncu într-o postare pe Facebook, prezentând textul demisiei.

El susţine că nu poate colabora cu preşedintele Klaus Iohannis, care este comandantul suprem al armatei.

„Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deţinător al portofoliului apărării, vă rog să luaţi act de demisia mea din această funcţie.
Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilităţii colaborării cu Preşedintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcţie pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie şi programele care necesită fluiditate pe întreg lanţul de comandă şi pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcţionarea optimă a Ministerului Apărării Naţionale şi a Armatei Române”
, scrie Vasile Dîncu în cererea de demisie.

El îi mulţumeăte premierului Nicilae Ciucă pentru „colaborarea onestă şi deschiderea” de care a dat dovadă pe tot parcursul activităţii guvernamentale comune.

„Vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele şi programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României”, îi transmite el şefului Executivului.

Ministrul Vasile Dîncu a afirmat, la Prima TV, că negocierile reprezintă singura şansă pentru încheierea războiului din Ucraina. Declaraţia sa a fost criticată de preşedintele Iohannis şi a determinat solicitarea USR de a demisiona din funcţie. La solicitarea USR, Dîncu era aşteptat luni în Camera Deputaţilor, pentru a da explicaţii pe acest subiect.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.