VIDEO Nereguli grave descoperite de Protecția Consumatorilor la un restaurant Spartan

Horia Constantinescu, șeful ANPC a interprins un control la restaurantul Spartan Orhideea, București. Șeful ANPC a fost șocat de ce a găsit. Carnea deja începută era „salvată” peste noapte în congelator și a doua zi era pregătită ca fiind proaspătă pentru a fi oferită clienților.

Într-un clip postat pe contul de Tik Tok, Horia Constantinescu, șeful ANPC a arătat faptul că restaurantul Spartan nu se respectă normele legale în ceea ce privește alimentația:

„Avea gheață pe ea acum 3 minute. Aici are gheață. A fost ținută peste noapte ce a rămas de ieri? De unde sunt? Uitați că are gheață, dacă dumneavoastră spuneți că a avut 6 kilograme. E o problemă cu aparatul. Asta este de 10 kilograme. Ok”, se aude în filmulețul postat de șeful ANPC România

Angajații susțin că bucățile de carne sunt proaspete și că nu au fost înghețate cu o zi în urmă. În schimb, șeful ANPC îi contrazice în textul adăugat ca descriere a videoclipului: „Minciuni, minciuni, minciuni.. Carnea se „salvează” noaptea, în congelator şi este din nou proaspătă, a doua zi”.


În comentariile postării, oamenii sunt împărţiţi în două tabere. Unii utilizatori îi cer lui Mandachi un răspuns oficial, iar alții consideră că nu s-a greșit cu nimic. În schimb, un utilizator a arătat că a fost angajat la un restaurant Spartan și că făina avea viermi:

„Da am lucrat la Spartan în Timișoara și făina era cu viermi la un moment dat, carnea era băgată la congelator de pe o zi plus multe altele”, susține utilizatorul.



Probleme și la Spartan Iași

La Spartan Iași există probleme de altă natură. O fostă angajată și-a rupt mâna, iar angajatorul i-a refuzat concediul medical. Ba mai mult, aceasta a fost dată afară de la job. Adina Rodica Cernescu, fosta angajată de la Spartan care și-a rupt mâna în timpul programului și a fost dată afară înainte de a intra în concediu medical, a contestat în instanță decizia de concediere. Dosarul este înregistrat la Tribunalul Iași, cu numărul 4219/99/2022. Femeia spune că o va reprezenta în instanță soțul său:

„M-am angajat la Spartan pe 4 mai 2022. Mi-au spus că voi sta în probe 90 de zile. Lucram 12 ore într-o zi, de la 9:00 la 22:00, două zile la rând, apoi eram liberă două zile. Am observat faptul că nu se respectă orele de muncă și am vrut să discut cu șefii mei despre asta. Însă duminică, pe 5 iunie 2022, am alunecat la muncă și am căzut pe mâna dreaptă. Eu eram în bucătărie, unde eram angajată ca lucrător în bucătărie. Postul meu presupune să fac cartofi prăjiți, crispy, șnițele. (…)”, a povestit tânăra
Mai nouă Mai veche