VIDEO Bisericuța albastră din Pojorâta a fost demolată

Bisericuța albastră de la Mănăstirea „Sfântul Ioan Iacob Corlățeni” din Pojorâta, județul Suceava, a fost demolată.  Decizia a fost luată din cauza unei ciperci care ar fi atacat lemnul din care era construit lăcașul de cult. 

Conducerea mănăstirii a anunțat că pe locul bisericii demolate intenționează să construiască o nouă biserică „Preasfânta Treime”, din cărămidă, și a lansat o strângere de fonduri

Legenda construirii Bisericuței albastre este una foarte interesantă:

„Ridicarea Mănăstirii Corlăţeni de la Pojorâta are la bază o legendă interesantă. În timpul Primului Război Mondial, un localnic pe nume Constantin Corlăţeanu avea un fiu plecat pe front, de la care n-a mai primit nicio veste. Disperat, bărbatul a luat decizia de a posti timp de 40 de zile, sperând ca aşa să afle despre soarta băiatului său. Se spune că, în anul 1917, în locul în care este construită Mănăstirea Corlăţeni, Constantin Corlăţeanu ar fi auzit un înger ce i-a spus că fiul său Ştefan este în viaţă.

La sfârşitul războiului, fiul bărbatului, Ştefan Corlăţeanu, a revenit acasă şi chiar a ajuns primar al localităţii Pojorâta. În anul 1925, a fost începută construcţia Mănăstirii din Pojorâta, Constantin Corlăţeanu ridicând în primă fază o cruce de fier. După abia nouă ani, familia Corlăţeanu a reuşit să construiască un schit vechi, al cărei biserică a fost sfinţită de mitropolitul Nictarie din Cernăuţi", scrie Adevărul. 

1 Comentarii

Mai nouă Mai veche