Un minor de 14 ani a fost servit cu băuturi alcoolice la un bar din Câmpulung Moldovenesc. Polițiștii au dispus suspendarea activității localului pentru zece zile

În doar trei săptămâni polițiștii au dispus suspendarea activității pentru patru cluburi și localuri de pe raza județului Suceava, în toate situațiile fiind identificate în mod repetat încălcări ale legii în ceea ce privește vânzarea de tutun și alcool către minori dar și disfuncționalități pe linie economico-financiară.

Siguranţa tinerilor constituie o prioritate naţională a tuturor instituţiilor şi factorilor cu atribuţii în domeniu, abordarea integrată a acestei problematici fiind esenţială pentru asigurarea unei dezvoltări optime a tinerei generaţii.
La nivelul IPJ Suceava s-au dispus măsuri pentru organizarea periodică în toate zonele județului a unor acțiuni care să ducă la creșterea gradului de siguranță a tinerilor și la prevenirea consumului de alcool și droguri în rândul tinerilor.


În noaptea de 11/12 noiembrie 2022, între orele 22:00-02:00, Poliţia municipiului Campulung Moldovenesc a organizat şi executat o acțiune în sistem integrat, cu efective sporite, vizând prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență și creșterea gradului de siguranță rutieră; intensificarea activităţilor de prevenire şi combatere a încălcărilor legislației penale și contravenționale (art. 3 pct. 19 din Legea 61/ 1991 – interzicerea servirii consumatorilor după ora de închidere stabilită și art. 3 pct. 22 din Legea 61/ 1991 – interzicerea comercializării băuturilor alcoolice către minori; verificarea situației minorilor identificați în obiectivele controlate.


În cadrul acțiunii au fost aplicate agenților economici care au încălcat legislația trei sancţiuni contravenționale și au fost confiscate sume de bani nefiscalizate.


Astfel, la 11 noiembrie 2022, în jurul orei 22:10, a fost verificată o unitate de alimentație publică cu punctul de lucru în municipiul Câmpulung Moldovenesc, stabilindu-se faptul că un minor de 14 ani, a fost servit cu băuturi alcoolice de către personalul angajat al unității. Atât unitatea economică cât și angajata localului au fost sancționate contravențional, iar complementar s-a dispus măsura suspendării activității societății pentru o perioadă de 10 zile.

Ulterior, în jurul orei 23:30, a fost verificată o altă unitate de alimentație publică cu punctul de lucru în municipiul Câmpulung Moldovenesc unde, pentru neregulile constatate au fost aplicate două sancțiuni contravenționale la OUG nr. 28/1999 (privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale) și Legea nr. 349/2002 (pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun) și s-a dispus confiscarea sumelor de bani din încasări întrucât aceastea nu era înregistrate în casa de marcat.

O componentă principală a acțiunii a fost siguranța tinerilor în incinta și în zona locațiilor de distracție, fiind desfășurate inclusiv acțiuni de testare cu noile aparate DragerDrugtest intrate în dotarea polițiștilor.
Au fost controlate 45 de autoturisme identificate în zona cluburilor și locațiilor de distracție, realizându-se testări cu aparatele etilotest și cu aparatele Drugtest.
Mai nouă Mai veche