Intervenție cu mascații pentru încătușarea unui individ periculos care și-a agresat mama, la Mitocu Dragomirnei

Sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ora 14.18, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Adâncata au fost sesizați telefonic de către un bărbat din Mitocu Dragomirnei cu privire la faptul că fratele său Viorel Benoni R., de 57 de ani, a agresat-o fizic pe mama sa.

Cei doi frați locuiesc împreună cu mama lor în imobilul proprietatea acesteia, situat în Mitocu Dragomirnei. Sâmbătă, în jurul orei 14.00, Viorel Benoni R., aflându-se la locuință și fiind sub influența băuturilor alcoolice, a avut un conflict spontan cu membrii familiei, fapt pentru care a lovit-o pe mama sa în vârstă de 79 ani.

Fratele lui de 51 de ani a intervenit în conflict, încercând să-l determine să înceteze acțiunea violentă. Observând comportamentul agresiv al fratelui său generat de cosumul excesiv de băuturi alcoolice, bărbatul a apelat direct Secția de Poliție Adâncata, solicitând intervenția lucrătorilor de poliție. Ajunși la fața locului, lucrătorii de poliție au pătruns în curtea imobilului identificând apelantul și pe mama acestuia.

În timp ce polițiștii purtau discuții cu cele două persoane pentru stabilirea situației de fapt și a împrejurărilor comiterii faptei, dintr-o anexă gospodărească a ieșit Viorel Benoni R., care s-a manifestat agresiv verbal.

Având în vedere faptul că la nivelul Secției de Poliție Rurală Adâncata bărbatul este cunoscut ca fiind o persoană agresivă, executând în trecut o pedeapsă privativă de liberate pentru infracțiunea de ,,omor calificat”, cei doi lucrători de poliție au asigurat zona și persoanele vătămate și au solicitat forțe suplimentare pentru o intervenție în forță în anexa în care s-a retras autorul.

Totodată a fost completat formularul de evaluare a riscului privind pe femeie, ocazie cu care aceasta s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu semnând în acest sens, deși situația de risc era evidentă.

Având în vedere antecedentele agresorului, precum și faptul că este o persoană agresivă, coroborat cu situația de pericol în care se află femeia, s-a solicitat intervenția unei grupe a Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava. S-a acționat cu sprijinul luptătorilor SAS și autorul a fost imobilizat, încătușat și condus la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, dispunându-se internarea sa la Secția de Psihiatrie Burdujeni.

Cu ocazia audierii, fratele de 51 de ani a solicitat efectuarea de cercetări față de agresor sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,violență în familie”. A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii a două infracțiuni de violența în familie.

Cu ocazia audierii mamei, aceasta a detaliat modul de producerii a faptei, motiv pentru care a fost reevaluat riscul, stabilindu-se că există risc iminent, motiv pentru care la ora 20.00 a fost emis un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de cinci zile, până la data de 16 noiembrie 2022.
Mai nouă Mai veche