Buletin de presă, 2 noiembrie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La 01.11.2022, ora 17.00, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică – Poliţia municipiului Vatra Dornei, în timp ce acționau conform planului de acțiune ,,Scutul pădurii” au procedat la oprirea în trafic a unei autoutilitare condusă de un bărbat din com. Iacobeni, care transporta cantitatea de 4.66 m.c. lemn foc esență molid fără documente de proveniență.
Conducătorul auto a fost sancționat conform prevederilor art. 19 alin. 2 lit. „a”, pct.2, din Legea nr. 171/2010, iar cantitatea de 4.66 m.c. lemn foc esență molid în valoare de 764,24 lei a fost confiscată și predată lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei.


La 01.11.2022, ora 17.00, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Marginea, desfășurând activități în cadrul acțiunii dispuse de către IPJ Suceava, pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, au oprit pentru control pe DN 17A raza comunei Marginea, autoutilitara condusă de către un bărbat de 60 ani, din com. Marginea, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei.
Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că șoferul transporta material lemnos, respectiv lemn foc fag, iar cu această ocazie a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.
S-au efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL, rezultând că pentru autoutilitară nu a fost emis aviz de însoțire al materialelor lemnoase la 01.11.2022, fapt pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să se deplaseze la punctul de descărcare Canton Silvic din cadrul OS Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de material lemnos. Astfel, s-a constatat că în autoutilitara se afla cantitatea totală de 3,1 m.c. lemn foc fag, în valoare de 536,3 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 19, alin. (2), lit. a) pct. 2 din Legea 171/2010 M, iar cantitatea de 3,1 mc lemn foc fag în valoare de 536,3 lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Șofer reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

La 01.11.2022, ora 07.16, Secția 13 Poliție Rurală Bălcăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că, un stâlp din beton a fost rupt de către un autoturism.
La faţa locului s-a deplasat imediat patrula de serviciu din cadrul Secţiei 13 Poliţie Rurală Bălcăuţi, ocazie cu care în urma cercetărilor efectuate, a rezultat faptul că, în seara zilei de 31.10.2022, în jurul orei 21.30, un bărbat de 53 ani, din com. Grănicești, sat Gura – Solcii, fără a poseda permis de conducere auto valabil pentru nicio categorie și după ce a consumat băuturi alcoolice la barurile din centrul localității, a condus autoturismul proprietate personală, pe drumul comunal din satul Gura - Solcii, în direcția centrul satului spre domiciliu, iar la un moment dat a intrat în coleziune cu un stâlp din beton de joasă tensiune amplasat pe partea dreaptă a drumului, pe care l-a doborât la sol.
Șoferul emana halenă alcoolică și s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după carea fost condus la Spitalul de Boli Cronice Siret unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei din sânge.
S-a procedat la verificarea șoferului în bazele de date, ocazie cu care s-a stabilit faptul că acesta nu figurează în evidențe ca fiind posesor de permis de conducere auto.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Față de șofer, la 01.11.2022, ora 15.45, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, urmând ca la data de 02.11.2022, acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru a dispune alte măsuri preventive în cauză.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 01.11.2022, ora 06.55, un bărbat de 36 de ani, din com. Cacica, sat. Pârteştii de Sus, în timp ce conducea tractorul pe DJ 178E, în interiorul loc. Pârteştii de Sus, com. Cacica, com. Capu Câmpului, având direcţia de deplasare Cacica, către Botoşana, a intrat în coliziune laterală, cu autoturismul condus de către un bărbat de 24, din com. Botoşana, sat. Botoşana, din sensul opus de mers.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a două persoane, respectiv a conducătorului tractorului și a conducătorului autoturismului.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, fiindu-le recoltate și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Deoarece conducătorul autoturismului nu deţinea asupre sa documentele personale şi de înmatriculare ale autoturismului s-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date ocazie cu care s-a constatat faptul că cel în cauză nu figurează ca deţinătoar de permis de conducere pentru niciun fel de categorie de vehicule.
S-a procedat la verificarea autoturismului, constatându-se că plăcuțele de înmatriculare aparţin unui alt autoturism.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă”, „conducere fără permis”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat” şi „conducerea unui vehicul cu nr. fals de înmatriculare”.
Mai nouă Mai veche