Buletin de presă, 5 noiembrie 2022 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 04.11.2022, ora 13.15, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Șcheia au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie din sat/com. Șcheia, jud. Suceava, despre faptul că a fost agresată fizic la domiciliul său de către fostul concubin.
La fața locului s-a deplasat patrula de serviciu din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia și s-a constatat că la data de 04.11.2022, în jurul orelor 13.00, apelanta s-a deplasat la locuința comună cu a fostului său concubin, situată în com./sat Șcheia, pentru a-și vedea copii minori, fiind agresată de către bărbat.
A fost întocmit formularul de risc rezultând faptul că există risc iminent asupra vieții și integrității victimei, fapt pentru care împotriva bărbatului a fost emis ordin de protecție provizoriu, începând cu data de 04.11.2022, prin care s-a dispus evacuarea acestuia din locuință și obligația de a păstra o distanță de 100 metri față de persoana vătămată, precum și reintegrarea acesteia în locuință alături de copii.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”lovire sau alte violențe”, faptă prev. de art. 193, alin (1) din Codul Penal și ”amenințare”, faptă prev. de art. 206, alin.(1) Cod Penal, urmând a se dispune procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 04.11.2022, ora 14:50, polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti, în timp ce efectuau activități de patrulare au fost sesizați telefonic de către un bărbat cu privire la faptul că a fost implicat într-un eveniment rutier pe DC 68 pe raza satului Luncușoara, comuna Udești, jud. Suceava și nu se înțelege cu celălalt conducător auto.
În urma deplasării la fața locului, celor doi conducători auto li s-au solicitat documentele acestora și ale autovehiculelor implicate, iar după verificările efectuate la fața locului s-a procedat testarea ambilor conducători auto cu aparatul etilotest, iar în cazul șoferului reclamat de apelant, a rezultat o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză fiind condus la Spitalul Judetean Suceava –Secția UPU unde au fost recoltate 2 mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, faptă prev. de art. 336 alin. 1, din Codul Penal ce va fi soluţionat procedural de către lucrătorii Postului de Poliţie Udești.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 04.11.2022, orele 12:20, poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe DN 29A în sat/com Zvoriștea , jud. Suceava, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu victime omeneşti.
Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului, din primele verificări, a constatat că la data de 04.11.2022, în jurul orelor 12:00, o femeie din orașul Liteni, jud. Suceava, conducea autoturismul pe DN 29A în loc. Zvoriștea, dinspre Adâncata și a surprins și accidentat pe un bărbat din sat. Slobozia, care manevra o motosapă, pentru a intra în curtea unui imobil.
În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a bărbatului, care a fost transportat la Spitalul Jud. Suceava pentru investigaţii de specialitate.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat , după i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei la Spitalul Judeţean Suceava.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2 şi 3 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche