Buletin de presă, 7 noiembrie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 2.030 de lei aplicate de polițiști

La 05.11.2022, între orele 06.00 – 09.00 și 19.00 - 23.00, la nivelul Poliției Municipiului Suceava a fost inițiată și organizată o acțiune, în sistem integrat, la care au participat efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Suceava și din cadrul Poliției Locale, pe raza de responsabilitate în mediul urban, pe linia prevenirii și combaterii faptelor comise cu violență, precum și a actelor de tulburare a ordinii și liniștii publice în zona parcurilor, spațiilor de joacă pentru copii, sălilor de jocuri de noroc, magazinelor cu program non stop barurilor și cluburilor, și implicit generarea unui sentiment de siguranță în segmentul stradal, ocazie cu care au fost verificate 25 de obiective, legitimate 258 de persoane și aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.030 lei.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 06.11.2022, în jurul orei 11.15, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei din orașul Vicovu de Sus, un bărbat din municipiul Rădăuți a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un stâlp.
Din impact a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 06.11.2022, ora 16.50, în timp ce se deplasa în calitate de biciclist pe strada Robănești din orașul Gura Humorului, o minoră de 8 ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus pe drumul cu prioritate de un bărbat de 21 de ani din orașul Solca.
Din impact a rezultat rănirea minorei de 8 ani, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 06.11.2022, ora 14.30, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un localnic de 20 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 20 de ani nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub asoectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 06.11.2022, ora 16.18, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un bărbat de 22 de ani din comuna Păltinoasa, surprins de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce rula cu viteza de 151 km/h, pe un sector de drum unde limita legală este de 100 km/h.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 22 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 06.11.2022, în jurul orei 21.30, Poliția Orașului Vicovu de Sus a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că, pe strada Ștefan cel Mare din localitate, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au identificat conducătorul auto, un localnic de 20 de ani, care a declarat faptul că în timp ce conducea autoturismul pe raza orașului Vicovu de Sus, a intrat în coliziune cu un stâlp.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 20 de ani nu posedă permis de conducere, iar autoturismul condus de acesta nu are poliță RCA valabilă, motiv pentru care, acesta a fost sancționat contravențional, iar ca și măsură complementară s-a dispus măsura reținerii certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fara permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 06.11.2022, ora 23.05 o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe DJ 175 pe raza localității Fundu Moldovei, autoturismul condus de un bărbat de 49 ani din comuna Fundu Moldovei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 49 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 07.11.2022, ora 00.40, o patrulă din cadrul Secdției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe raza comunei Grănicești, autoturismul condus de un localnic de 41 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche