VIDEO IPJ Suceava a cumpărat nouă aparate pentru testarea consumului de droguri. Au fost repartizate în toate zonele județului

Cu sprijinul autorităților locale, respectiv al primăriilor și consiliilor locale din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Dorna Candreni, Fălticeni, Gura Humorului și al Consiliului Județean Suceava – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, polițiștii din cadrul structirilor rutiere IPJ Suceava au primit în dotare 9 aparate performante pentru testarea consumului de substanțe interzise Drugger DrugTest 5000.

Aparatele vor intra în dotarea Serviciului Rutier – IPJ Suceava, Poliției Municipiului Suceava, Poliției Municipiului Vatra Dornei, Poliție Municipiului Fălticeni, Poliției Municipiului Rădăuți, Poliției Municipiului Campulung Moldovenesc, Poliției Orașului Gura Humorului și Poliției Orașului Siret.

Valoarea aparatelor pentru testarea consumului de substanțe interzise Drugger DrugTest 5000 intrate în dotarea IPJ Suceava este de cca. 160.000 lei.

Predarea unei părți a aparatelor către structurile beneficiare s-a realizat astăzi, 04.11.2022, în cadrul unei activități de prezentare în prezența președintelui ATOP Suceava, Tudor Plăcintă dar și a reprezentantului Poliției Locale Suceava, Ovidiu Doroftei.

IPJ Suceava a prezentat o serie de aspecte privind evolutția situației operative pe linie rutieră si implicit motivele pentru care este necesară dotarea cu aparate pentru testarea consumului de substanțe interzise.


Astfel, se remarcă un trend descendent al accidentelor rutiere în perioada 01.01.2022 – 04.11.2022.

Au fost înregistrate 133 accidente rutiere grave, cu 15 mai puține față de acceași perioadă a anului trecut, rezultând decesul a 55 de persoane față de 76 în anul precedent (-21).

Trebuie evidențiată și femitatea polițiștilor rutieri în ceea ce privește dispunerea măsurilor preventive, în perioada 01.01.2022 – 04.11.2022, fiind reținute și introduse în arestul IPJ Suceava 192 de persoane care au săvârșit infracțiuni la regimul rutier.

De asemenea, doar în primele 9 luni ale anului au fost reținute 4.739 permise de conducere și 1.144 certificate de înmatriculare, fiind aplicate 28.387 sancțiuni contravenționale la regimul rutier.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat n creșterea gradului de siguranță rutieră și autorităților locale care au sprijinit prin efort financiar dotarea cu aparate performante pentru testarea consumului de substanțe interzise, fiind create premisele unei activități mult mai eficiente pe această linie.
Mai nouă Mai veche