Casă distrusă de un incendiu izbucnit de la instalațiile de beculețe ornamentale de Crăciun, la Adâncata

La data de 22 noiembrie 2022, ora 21.16, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Adâncata au fost sesizați prin 112 de către Cornel S., din Adâncata, cu privire la faptul că la o locuință învecinată, aparținând lui Ionuț A., a izbucnit un incendiu.

Bărbatul de 45 de ani locuiește singur în locuința proprietate din Adâncata. Locuința acestuia nu are efectuat sistem electric autorizat. Bărbatul a efectuat un circuit electric improvizat, cu ajutorul căruia își lumina camera în care locuia efectiv. De asemenea, la circuitul electric improvizat avea conectate mai multe instalații electrice de iluminat pentru sărbătorile de iarnă care funcționau în permanență.

În jurul orelor 21.00, bărbatul se întorcea către domiciliu, din centrul satului Adâncata, moment în care când s-a apropiat de locuință a observat flăcări în dormitorul în care stătea. Ajuns acasă a încercat să stingă incendiul cu un extinctor, însă fără rezultat. Incendiul s-a propagat cu repeziciune, astfel flăcările au cuprins întreg imobilul. Proprietarul a ieșit în drumul public, unde au venit mai mulți vecini, printre care și Sanduleac Cornel, care a apelat 112 solicitând intervenția pompierilor.

În scurt timp, la fața locului s-a deplasat un echipaj SVSU Adâncata, iar ulterior două autospeciale din cadru ISU Suceava, care au procedat la lichidarea incendiului.

La sosirea lucrătorilor de poliție și a echipajelor de pompieri la fața locului incendiul se manifesta cu flacără deschisă atât în interior cât și la acoperișul casei.

A ars casa de locuit cu acoperiș din azbociment pe o suprafață de 80 mp. Incendiul s-a manifestat doar la casa de locuit, fără pericol de propagare la alte anexe, sau locuințe.

În urma cercetării locului faptei s-a stabilit cauza probabilă a incendiului un scurt-circuit electric.

Fiind la fața locului, mama proprietarului s-a speriat ca urmare a incendiului izbucnit, fiindu-i acordate îngrijiri medicale de către echipajul ambulanțier din cadrul ISU Suceava. Femeia a fost diagnosticată cu „hipertensiune arterială”, refuzând să fie transportată la UPU din cadrul Spitalului Județean Suceava.

Nu au fost puse în pericol alte bunuri sau persoane.

Proprietarul a estimat valoarea prejudiciului cauzat prin incendiu la suma de 20.000 lei, imobilul nefiind asigurat.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche