Chinuit de boli și rămas singur după ce fiul a plecat la muncă în Germania, un bătrân din Câmpulung și-a pus capăt zilelor

Sâmbătă, 5 noiembrie 2022, la ora 10.39, autoritățile au fost sesizate prin apel 112 despre faptul că Vladimir D. a fost găsit decedat la domiciliul din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

În urma cercetărilor, s-a constatat că bărbatul în vârstă de 78 de ani locuia la adresa de domiciliu împreună cu fiul său Constantin D., care de circa două săptămâni a plecat la muncă în Germania. Deoarece bătrânul suferea de mai multe afecțiuni medicale, după plecarea fiului său de la domiciliu acesta era îngrijit de o prietenă de familie, Elena R., din aceeași localitate.

În dimineața zilei de sâmbătă, în jurul orelor 09:00, după ce a stat în noaptea anterioară alături de bărbat, la locuința acestuia, femeia s-a deplasat în centrul municipiului, pentru a-i cumpăra medicamente, în special calmante.

În jurul orei 10.30, când a revenit la domiciliul lui Vladimir D., l-a găsit pe acesta spânzurat într-o anexă a locuinței. Femeia a tăiat cu un cuțit funia, a strigat la un vecin și au sunat la 112 pentru a cere ajutor.

Personalul medical ajuns la fața locului a efectuat menevre de resuscitare, fără succes, iar la ora 10.58 a fost declarat decesul.

A fost dispusă efectuarea unei autopsii medico legale, în vederea stabilirii felului morţii, a cauzei medicale, existenţei leziunilor traumatice, a datei probabile a decesului sau a oricăror alte elemente ce pot contribui la lămurirea împrejurărilor producerii decesului, urmând a se comunica rezultatul concluziilor necropsiei.
Mai nouă Mai veche