Doi șoferi anchetați penal după un accident rutier la Capu Câmpului

La 3 noiembrie 2022, în jurul orelor 08:30, Georgel B., de 52 de ani, din comuna Capu Câmpului, județul Suceava, în timp ce conducea autoturismul VW Passat, pe DJ 177, în interiorul localităţii Capu Câmpului, având direcţia de deplasare dinspre Valea Moldovei către Gura Humorului, a efectuat manevra de depășire a autoutilitarei Scania care se afla staționată pe banda de mers Capu Câmpului către Gura Humorului, pe contrasens, și a intrat în coliziune cu autoutilitara Scania, condusă din sens opus de către Paul P., de 25 de ani, din Capu Câmpului.

În urma impacului, autoturismul VW Passat a fost proiectat în șanțul din stânga având în vedere sensul de mers Capu Câmpului către Gura Humorului. După impact, conducătorul autoturismului s-a prezentat la Spitalul orășenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării de îngrijiri medicale i s-a stabilit diagnosticul „contuzie coloană cervicală”.

De asemenea, conducătorul autoutilitarei a părăsit locul accidentului, luând și autoutilitara implicată în accident de la fața locului, revenind ulterior în momentul în care se efectua cercetarea la fața locului.

Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru a i se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face conducătorul autoturismului, Georgel B., care a efectuat manevra de depășire neregulamentar, având în vedere faptul că din sens opus se apropia un alt autovehicul.

A fost sesizat ISCTR Suceava în vederea efectuării unui control asupra autoutilitarei Scania, implicată în eveniment.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,vătămare corporală din culpă”.

S-a întocmit dosar penal lui Paul P. sub aspectul comiterii infracţiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.
Mai nouă Mai veche