FOTO Incendiu la mansarda unui bloc din Fălticeni. Flăcările au pornit de la o butelie cu GPL

Miercuri, 9 noiembrie 2022, ora 19:05, autoritățile au fost sesizate prin 112 de cu privire la un incendiu izbucnit la mansarda unui bloc situat pe strada Nicolae Beldiceanu din municipiul Fălticeni, județul Suceava.

La sosirea echipajelor incendiul se manifesta în interiorul unui apartament dintr-un bloc de locuințe, pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați cu posibilități de propagare la podul blocului. În urma incendiului au mai fost afectate încă două apartamente. La primul, a fost afectat tavanul pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătrați, iar la cel de-al doilea a fost afectată ușa de la intrare și tavanul din rigips.

Incendiul a izbucnit din cauza unor scăpări de gaze combustibile (de la o butelie).

Din primele cercetări a rezultat faptul că în apartamentul în care s-a produs incendiul locuiește singură Marinela N., aceasta fiind sora proprietarei imobilului, Irina C. În cursul zilei de miercuri, Marinela N. a schimbat butelia de la un arzător GPL, folosit pentru încălzire, iar în jurul orei 19:00, în momentul în care a pornit sistemul de încălzire, s-a aprins butelia, fiind provocat un incendiu, care s-a propagat la bunurile din interior, apoi la mansarda blocului.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită de către pompierii militari ca fiind scăpări de gaze dintr-o butelie.

În urma evenimentului nu au existat victime omeneşti ci doar pagube materiale.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche