Incendiu într-o locuință din Preutești pornit de la cablul de alimentare al unui televizor

Joi, 24 noiembrie 2022, la ora 12.29, Secția de Poliție Rurală Preuteşti a fost sesizată prin 112 despre faptul că arde o casă și este posibil să fie un copil în locuință.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, ora 12.20, Maria T., de 70 de ani, din Preutești, în timp ce se afla în interiorul locuinței sale împreună cu nepoata sa în vârstă de doi ani a auzit un zgomot puternic în zona în care se afla televizorul și imediat a izbucnit un incendiu, degajând o cantitate mare de fum.

La fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Fălticeni care au procedat la stingerea și lichidarea incendiului. Aceștia au stabilit ca sursă probabilă de aprindere efectul termic de la un scurt circuit electric la un cablu electric defect. 

În urma incendiului au ars mai multe bunuri electrocasnice, fiind degradat un corp de mobilier, stabilindu-se o suprafață de aproximativ 40 metri  pătrați. Valoarea estimativă a prejudiciului a fi de 50 000 lei, proprietarul neavând asigurate bunurile și locuința.

În urma evenimentului, proprietara cât și minora, întrucât au suferit un atac de panică, au fost transportate la Spitalul Municipal Fălticeni. Nu au existat victime omenești.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche