Probleme de legalitate la un transport de biomasă oprit în trafic la Gura Humorului. Amendă și confiscare dispuse de polițiști

Miercuri, 23 noiembrie 2022, în jurul orelor 17:00, lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului au obținut o informație cu privire la faptul că o autoutilitară transportă material lemnos, fiind suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, aceasta având direcţia de deplasare Frasin către Suceava.

În temeiul sesizării, echipajul de poliţie rutiera s-a deplasat pe bulevardul Bucovina din orașul Gura Humorului, la ieşirea din localitate spre Suceava, unde a efectuat un filtru rutier în vederea identificării autoutilitarei cu remorca indicate.

În jurul orelor 17:05, a fost identificată în trafic şi oprită pentru control autoutilitara Mercedes Benz Actros, care tracta remorcă, la volanul căreia a fost identificat Ioan B., de 42 de ani, din orașul Frasin, județul Suceava.

Bărbatul a prezentat pentru control cartea de identitate, permisul de conducere, atestatul profesional, certificatele de înmatriculare şi poliţele de asigurare obligatorie auto RCA.

A fost verificat în aplicația SUMAL constatându-se faptul că este generat un aviz de însoțire pentru 25 de metri cubi biomasă certificabilă, existând suspiciuni cu privire la proveniența încărcăturii.

S-a luat legătura cu reprezentanții Ocolului Silvic Gura Humorului care nu au putut veni la fața locului având alte activități în acel moment. De asemenea, s-a luat legătura telefonic cu reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava stabilindu-se ca verificările pentru proveniența materialului lemnos să se desfășoare la data de 24 noiembrie 2022.

Joi, 24 noiembrie 2022, cu ocazia inventarierii materialului lemnos efectuată de către lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava, s-a stabilit că pe ansamblul de vehicule era încărcată cantitatea de 27,00 metri cubi deșeuri material lemnos rășinoase, rezultând astfel o diferență de 1,96 metri cubi material lemnos în plus față de cantitatea menționată în avizul de însoțire.

SC Grazia SRL Frasin a fost sancționată contravențional și totodată s-a dispus confiscarea valorică a 1,96 metri cubi deșeuri rășinoase în valoare de 143,15 lei.
Mai nouă Mai veche