Individ din Gura Solcii reținut în arest după ce a condus beat și fără permis și a rupt cu mașina un stâlp din beton, după care a fugit de la locul accidentului

Marți, 1 noiembrie 2022, la ora 07.16, Secția de Poliție Rurală Bălcăuți a fost sesizată prin 112 despre faptul că în dreptul locuinței lui Enea Lucreția din satul Gura Solcii, comuna Grănicești, un stâlp din beton de la curent a fost rupt de către un autoturism.

La faţa locului s-a deplasat imediat patrula de serviciu din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bălcăuţi, ocazie cu care în urma cercetărilor efectuate, a rezultat faptul că în seara zilei de 31 octombrie 2022, în jurul orei 21.30, Florin Covaci, de 53 de ani, din Gura Solcii , fără a poseda permis de conducere auto valabil pentru nicio categorie și după ce a consumat băuturi alcoolice la barurile din centrul localității, a condus autoturismul Audi A4, proprietate personală, pe drumul comunal din satul Gura Solcii, dinspre centrul satului spre domiciliu, iar în dreptul locuinței Lucreției E. a intrat în coliziune cu un stâlp din beton de joasă tensiune amplasat pe partea dreaptă a drumului, pe care l-a doborât la sol.

Autoturismul a fost găsit în curtea lui Florin Covaci, prezentând avarii în partea din față, și întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după carea fost condus la Spitalul de Boli Cronice Siret unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei din sânge.

S-a procedat la verificarea în bazele de date, ocazie cu care s-a stabilit faptul că bărbatul nu figurează în evidențe ca fiind posesor de permis de conducere auto.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Față de persoana în cauză s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore. Bărbatul a fost depus în arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche