O casă din Rădăuți a luat foc în timp ce proprietarul dormea. Focul a fost văzut de un vecin care a alertat autoritățile

La data de 27 noiembrie 2022, ora 03.54, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin intermediul 112 de către Mugurel A., din localitate, cu privire la faptul că la un imobil de pe strada Recoltei a izbucnit un incendiu.

În urma cercetărilor s-a constatat că locuința aparține lui Valentin O., de 29 de ani, care se afla la domiciliu, unde dormea. În jurul orelor 03.54, vecinul său Mugurel A. a sesizat faptul că la locuința respectivă se manifestă un incendiu, alertând echipele de intervenție prin intermediul 112.

La sosirea echipajelor de pompieri la fața locului ardea acoperișul camerei centralei termice și o parte a acoperișului casei de locuit, confecționate din asterială din lemn și învelitoare din tablă, fiind inundat de fum podul casei și existând pericol de propagare la casa de locuit și la locuințele învecinate.

În urma incendiului au ars acoperișul camerei centralei termice pe o suprafață de circa 15 metri pătrați și acoperișul casei de locuit pe o suprafață de circa șase metri pătrați, fiind degradat tavanul din rigips al camerei centralei termice și tavanul unei camere, prejudiciul estimat fiind de 7.000 lei.

S-a stabilit ca și cauză a izbucnirii incendiului coșul de fum al centralei termice, care nu a fost protejat corespunzător față de materialele combustibile la efectul termic, sursa fiind efectul termic.

În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime omenești sau alte pagube materiale. Imobilul la care s-a produs incendiul nu era asigurat facultativ.
Mai nouă Mai veche