Tânăr din Verești prins beat la volanul unei mașini plină cu pasageri, la Zvorîștea

La data de 27 noiembrie 2022, la ora 02.20, în timp ce desfășurau activități specifice de patrulare pe DN 29A, pe raza comunei Zvoriștea, la intersecția cu DJ 291 A, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Adâncata au oprit pentru control un autoturism Audi A4,

La volan a fost identificat Andrei B., de 20 de ani, din comuna Verești.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărului i s-a adus la cunoștință că nu mai are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. Acestuia i-a fost reținut permisul de conducere și i s-a eliberat dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

A fost întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub inflența alcoolului sau a altor substanțe”.

De asemenea, tânărul a fost sancționat contravențional cu opt puncte amendă pentru transportul mai multor persoane decât numărul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare.
Mai nouă Mai veche