Proiect de 13 milioane de lei pentru continuarea modernizării la Aeroportul Suceava: gard și drum perimetral, sisteme de securitate, autospecială pentru stins incendii și autofreză de zăpadă

Miercuri, 23 noiembrie 2022, la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a Proiectului a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Creșterea gradului de securitate și siguranță la R.A. Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava”, finanţat de către Uniunea Europeană prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), Axa Prioritară 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv specific 2.3 – Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 65 de milioane de lei (13 milioane euro) care vizează creșterea gradului de siguranță și securitate al aeroportului. Prin implementarea acestui proiect se va construi un drum și un gard perimetral de șase kiloemtri, un dispecerat securitate și sisteme de siguranță și securitate, echipamente pentru controlul de securitate al pasagerilor și bagajelor, o autospecială pentru stins incendii și autofreză de zăpadă pentru pistă.

Termenul pentru realizarea proiectului este finalul anului 2023.
Mai nouă Mai veche