Beat la volan, s-a izbit cu mașina într-un cap de pod, pe șoseaua de centură a Sucevei

Sâmbătă, 10 decembrie 2022, în jurul orei 03:05, lucrătorii din cadrul Secției de Poliție Rurală Șcheia, în zona centurii ocolitoare a Sucevei au observat autoturismul Volkswagen Polo care se afla staționat pe sensul de mers, folosind luminile de avarii, motorul autovhiculului fiind pornit, prezentând daune.

La volanul autoturismului a fost identificată o persoană de sex masculin, care se afla în vădită stare de ebrietate, emanând halenă alcoolică.

După ce polițiștii și-au declinat calitatea, au solicitat conducătorului auto documentele sale de identificare, precum și documentele autoturismului pe care îl conducea, ocazie cu care s-a constatat că acesta avea asupra sa toate documentele, acestea fiind valabile.

În urma verificării documentelor s-a stabilit faptul că autoturismul a fost condus de Cătălin M. Fiind întrebat de ce se află oprit cu mașina pe banda de circulație, acesta a declarat faptul că în timp ce a condus autoturismul pe centura ocolitoare a Sucevei, din direcția Ițcani-Șcheia, a lovit un cap de pod avariind autoturismul.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager rezultând o cantitate de 0.59 mg/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Județean de Urgență ,,Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde și-a dat consimțământul în scris cu privire la recoltarea de probe biologice de sânge, acestuia fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge.

S-a procedat la reținerea permisului de conducere, eliberându-i-se o dovadă fără drept de a conduce.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche