Trei alcoolemii peste 1,00 mg/l și zeci de șoferi băuți identificați în weekend pe drumurile din județul Suceava

În acest weekend, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, în special în interiorul localităților și în zona unităților de alimentație publică pentru prevenirea evenimentelor rutiere și identificarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. În cadrul acțiunilor au fost utilizate și aparatele Druger DrugTest 5000 intrate în dotarea polițiștilor, fiind efectuate testări pentru identificarea șoferilor care consumă substanțe interzise.

În urma acțiunilor desfășurate nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave, fiind asigurat cadrul de normalitate și legalitate a circulației rutiere.
În cadrul acțiunilor au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest peste 450 de conducători auto și au fost identificați mai mulți șoferi care s-au urcat băuți la volan, în toate cazurile fiind întocmite dosare penale și dispunându-se suspendarea dreptului de a conduce.
Au fost identificate și alcoolemii foarte mari (3 cazuri de alcoolemii de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat), motiv pentru care polițiștii atrag încă o dată atenția asupra responsabilității în ceea ce privește conducerea vehiculelor pe drumurile publice.


La data de 11.12.2022, orele 01.40, polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti, în timp ce efectuau activități de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier pe D.N. 2 din localitatea Cumpărătura, comuna Bosanci, jud. Suceava au observat cum un autoturism care circula pe D.C. 70 A Bosanci, a pătruns pe D.N. 2 în viteză și a traversat intersecția în viteză, având un mers sinuos.
S-a procedat la oprirea în trafic a autoturismului folosindu-se semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, șoferul acesteia conformându-se.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la conducerea acestuia la sediul Biroului Rutier Suceava unde a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.
După testarea cu aparatul etilometru, șoferul a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava unde în aplicarea prevederilor art. 190 C.pr. pen, i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, fapt prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 din Codul penal.


La data de 09.12.2022, în jurul orei 13:30, lucrătorii din cadrul Poliției orașului Cajvana, în timp ce acționau pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului, au oprit pentru control un autoturism care circula pe Drumul Județean 178D din orașul Cajvana.
Conducătorul auto a fost identificat și legitimat în persoana unui bărbat de 40 ani,din orașul Cajvana.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, indicând o valoare de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma rezultatului obținut la testarea cu aparatul etilotest, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea de probe biologice.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” faptă prevăzută de art. 336 alin. (1) din Codul penal ce urmează a fi soluţionat procedural.


La data de 09.12.2022, în jurul orelor 14.20, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau atribuțile de serviciu, au oprit pentru control autoturismul condus pe Drumul comunal ”Putna”, pe raza comunei Putna, judetul Suceava de catre o femeie domiciliată in comuna Putna.
Întrucât emana halena alcoolică, conducătoarea autoturismului a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 1.03 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal, care urmeaza a fi solutionat procedural.


La data de 11.12.2022, ora 01:10, polițiștii din cadrul Poliției oraș Frasin, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe raza com. Ostra, sat. Ostra, DJ 177A, județul Suceava, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 38 ani, domiciliat în mun. București.
S-a constatat faptul că șoferul emana halenă alcoolică, fapt pentru care a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Secția de Urgență a Spitalului Gura-Humorului, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Fiind verificat în bazele de date ale poliției s-a stabilit că șoferul figurează cu deptul de conducere anulat.
În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Frasin, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336, alin. (1) din Codul Penal și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. (1) din Codul Penal, urmând a se face propunere procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.


La data de 11.12.2022, în jurul orelor 0053, membrii echipajului de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţionau în cadrul unei acţiuni pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, pe str. Mănăstirea Humorului, din or. Gura Humorului, au oprit pentru control autoturismul la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 42 de ani, din com. Mănăstirea Humorului, jud. Suceava.
Deoarece conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care acesta a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin.1 din C.P.


La data de 09.12.2022, orele 08:06, echipajul de poliție din cadrul Poliţiei Mun. Suceava- Biroul Rutier, în timp ce desfăşura activităţi specifice pe str. Leonard Mociulschi din mun Suceava a identificat un autoturism condus de către un bărbat de 49 ani, din sat Sfântu Ilie, com. Șcheia, jud. Suceava.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,59 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou”, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge la interval de o oră în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal ce urmează a fi soluţionat procedural de către lucrători de poliţie din cadrul Biroului Rutier Suceava.


La data de 10.12.2022, în jurul orei 03:05, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Șcheia, în timp ce efectuau activități de patrulare pe raza comunei Șcheia,, jud. Suceava, în zona Centurii Ocolitoare a Sucevei, au observat un autoturism, care se afla staționat pe sensul de mers folosind luminile de avarii, motorul autovhiculului fiind pornit, prezentând daune.
La volanul autoturismului a fost identificată o persoană de sex masculin, care se afla în vădită stare de ebrietate, emanând halenă alcoolică.
În continuare, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0.59 mg/L alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență ,,Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde și-a dat consimțământul în scris cu privire la recoltarea de probe biologice de sânge, acestuia fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge.
S-a procedat la reținerea permisului de conducere, eliberându-i-se o dovadă fără drept de a conduce.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin.1 Cod Penal.
Mai nouă Mai veche